Foto: Kadrs no video

Latvijas savulaik slavenais barjerskrējējs Staņislavs Olijars, viesojoties "sportacentrs.com" raidījumā "eXi", atcerējās karjeras skandalozākos brīžus, arī folklorizējušos izteicienu par dakšiņas iespraušanu pēcpusē.

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Olijars neizgāja uz starta, jo iesildīšanās laikā sajuta asas sāpes muskulī. Pēc starta atsaukšanas Olijars veltīja kritiku masu medijiem, konkrēti leģendārajam laikraksta "Diena" sporta žurnālistam Artūram Vaideram, kuru Olijars toreiz nosauca par šakāli.

"Un lūk būtu padoms tiem gudriniekiem, kuri internetā komentāros raksta, ka vajadzējis ar visām sāpēm skriet, utt. - pamēģiniet sev ielikt d...ā dakšiņu un noskrieniet uz laiku kaut vai 50 metrus. Sprints nav sporta spēles, kur var turpināt darboties, pateicoties citām īpašībām. Sprints - tās ir sekundes simtdaļas. Arī Lu Sjans ir galīgākais lohs? Uzspļāva miljardiem cilvēku un nestartēja," 2008. gadā pēc nestartēšanas savā blogā portālā "Delfi" rakstīja Olijars.

Tagad Olijars raidījumā "eXi" atcerējās šo gadījumu un atklāja, ka Pekinā veiktajās pārbaudēs bija konstatēts muskuļa plīsums divās vietās. Olijars pieļauj, ka vainīga bijusi nepareiza ūdens lietošana.


Tāpat Olijars raidījumā "eXi" nebaidījās runāt par citu skandalozu gadījumu karjeras laikā. 2001. gadā pēc Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ierosinājuma veiktajā dopinga pārbaudē tobrīd tikai 22 gadus vecā sportista organismā konstatēja aizliegtā preparāta nandrolona metabolītus. Olijaru uz laiku atstādināja no sacensībām, bet pēc dažiem mēnešiem attaisnoja. Galvenais iemesls - dopinga analīzes Olijaram veica Latvijas Olimpiskā vienība, kas nav IAAF atzīta organizācija.

Olijars tagad raidījumā "eXi" uzsvēra, ka šāda lieta juridiski vispār nav bijusi. Bijušais Latvijas sportists arī atklāja, ka pats personīgi pazina sportistus, kuri lietojuši dopingu.


Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!