Foto: Kadrs no video

Pēdējās dienās sociālajos tīklos lielu popularitāti iemantojis kāds video, kurā maza meitenīte dzied ASV himnu pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles starp Indianas "Pacers" un Toronto "Raptors".

Pirms NBA spēlēm tiek izpildīta ASV himna (ja spēlē "Raptors", tad arī Kanādas himna, kā šajā spēlē) un spēles mājiniece allaž cenšas himnas izpildījumu īpaši izcelt. Šajā spēlē himnas izpildīšana tika uzticēta astoņus gadus vecajai Kinslejai Marejai, kura bija ģērbusies ASV karoga krāsās.

"Kaisle. Apģērbs. Šis himnas izpildījums bija nepārspējams," sociālajā vietnē "Tik Tok" ierakstīja "Pacers".

Dažu dienu laikā ieraksts "Tik Tok" vietnē sasniedzis 20,7 miljonu skatījumus, vairāk nekā divi miljoni cilvēku piespieduši "patīk" un gandrīz 100 tūkstoši cilvēku izteikuši savus komentārus.

Tomēr mazās meitenītes uzstāšanās raisījusi strīdus sociālajos tīklos. Pati uzstāšanās Indianas arēnā tika sveikta ar vētrainiem aplausiem, bet sociālajos tīklos domas par redzēto dalās. Vieni nekautrējas "izgāzt žulti" par redzēto video un velta pat rupjības, bet citi izsaka atzinīgus vārdus meitenītei un viņas drosmei izpildīt ASV himnu.

"Es noskatījos šo videoklipu, un ir nepatīkami redzēt visus pretīgos komentārus, visu naidu, visus aizskarošos komentārus tai meitenei. Es gribētu redzēt, ka tagad visi šeit ienāks, paudīs nožēlo un atvainosies par uzbrukumu šai mazajai meitenei. Viņi redzēja kaut ko viņas sejā, viņi redzēja kaut ko viņas sirdī, viņi redzēja, ka šai mazajai meitenei bija liela mīlestība pret šo valsti," ierakstīja kāds lietotājs.

"Amerikas Savienoto valstu himna ir ļoti grūti dziedama. Jums ir jābūt lieliskai balsij, jums ir jābūt spēcīgai balsij, vismaz vairāk nekā divas oktāvas. Ja trāpa augstākajā notī, tad vēl vairāk," komentēja kāds mūzikas pazinējs. "Mēs esam redzējuši, ka pat profesionāli mūziķi apjūk, mēģinot dziedāt valsts himnu."

Sociālajā vietnē "x" viedokli paudis arī Latvijas mūziķis Lauris Reiniks.

Kinsleja sešu gadu vecumā jau vairāk nekā 100 reizes bija izpildījusi himnu dažādos pasākumos, arī vairākos valstiski nozīmīgos. Drīz pēc "Pacers" un "Raptors" spēles mediji metās meklēt informāciju par viņas vecākiem. Lielākais viņas iedvesmotājs ir tēvs Šāfers Marejs, bet informācija par viņas māti nav un, spriežot pēc sociālajiem tīkliem, Marejs ir vientuļais tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!