Foto: F64

Latvijas basketbola izlase pārbaudes spēlē pret Somiju trešdien uzvaru izcīnīja pašā spēles galotnē, un valstsvienības treneris Ainars Bagatskis priecājās, ka viņa vadītā komanda izturēja spiedienu un uzvarēja.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolisti uzvaru izcīnīja ar rezultātu 90:84 (13:18, 24:23, 31:19, 22:24).

"Teorētiski runājām, ka somi sāks ar agresīvu, pat provocējošu aizsardzību un lielu enerģiju, tomēr pirmajās minūtēs nebijām tādai spēlei gatavi. Neizturējām spiedienu, ilgi nevarējām atrast pareizo ritmu uzbrukumā. Bija vajadzīgas vairākas spēlētāju maiņas, lai atrastu vispareizāko spēlētāju virknējumu," Latvijas Basketbola savienībai (LBS) sacīja Bagatskis. "Tiklīdz sākām labi spēlēt aizsardzībā, pamazām ieslēdzās arī uzbrukums. Ļoti palīdzēja Mareka (Mejera) iesaistīšanās."

"Sākot ar pirmā puslaika pašām beigām kontrolējām notikumus laukumā un līdz 36.minūtei viss bija lieliski. Laba aizsardzība, gudra spēle uzbrukumā ar pamatotiem metieniem. Taču, kad līdz spēles beigām palika mazāk par četrām minūtēm un mums bija 12 punktu pārsvars, sākām domāt, ka uzvaram pārāk viegli. Tika meklēti un atrasti piedzīvojumi – improvizācijas, nevis loģiskas un pārliecinātas darbības. Pēdējās trijās minūtēs pieļāvām sešas kļūdas un ļāvām somiem pie mūsu groza izcīnīt sešas atlēkušās bumbas. Bez šiem cipariem visa spēles statistika izskatītos savādāk," turpināja treneris.

"Nav ļaunuma bez labuma – varbūt labi, ka pārbaudes spēlē piedzīvojām tādu galotni. Un arī saskārāmies ar neloģisku spiedienu no tiesnešiem. Labi, ka tomēr izturējām un uzvarējām. Šodien spēlē iesaistīju 11 spēlētājus, bet rīt būs jauna spēle un jaunas iespējas visiem. Tāpat, kā Eiropas čempionātā. Visi bija mobilizējušies, visi gribēja dot savu ieguldījumu, bet ne visiem vienādi sanāca. Taču tāds ir basketbols – reti kurai komandai visās spēlēs visi basketbolisti nospēlē vienlīdz labi. Svarīgi, ka atradās līderi un spēles laikā laukumā tika pareizi sadalītas lomas," sacīja Bagatskis. "Rīt paskatīsimies video par mūsu spēlēm Horvātijā – ko darījām pareizi, ko – nepareizi un ko vispār neizdarījām. Pēc tam izlemsim, kuri spēlēs. Skatītāju nebūs, bet mūsu mērķus un uzdevumus tas neietekmēs."

Ceturtdien Latvijas izlasei aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta, vēlreiz tiekoties ar somiem. Tomēr šis mačs notiks aiz slēgtām durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!