Foto: DELFI
Serbijas basketbola izlase ceturtdien 2013.gada Eiropas čempionāta B grupas spēlē ar rezultātu 77:64 (28:16, 17:15, 19:18, 13:18) pārspēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Stefans Markovičs, 12 punkti Rasko Katiča kontā, 11 punktus pievienoja Nemanja Nedovičs, bet 10 punktus sameta Nenads Krstičs. Vēl Nemanja Bjelica guva septiņus punktus un izcīnīja 11 atlekušās bumbas.

Tikmēr Bosnijas un Hercegovinas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Nihads Djedovičs, ar 16 punktiem izcēlās Mirza Teletovičs, Elmedins Kikanovičs guva 13 punktus, kamēr 10 punktus pievienoja Dalibors Persičs.

Spēles sākumā pāris punktu vadībā bija bosnieši, tomēr ceturtdaļas beigas teicami aizvadīja Serbija, kas iekrāja 12 punktu pārsvaru. Turpinājumā spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, bet Bosnija un Hercegovina nespēja īsti samazināt deficītu un pēc 20 nospēlētām minūtēm Serbija bija vadībā ar 45:31.

Otrajā puslaikā Serbija kontrolēja spēles gaitu, nelaižot pretiniekus tuvāk. Lai arī pēdējā ceturtdaļā bosnieši prata atspēlēt piecus punktus, tomēr serbi izcīnīja drošu uzvaru.

B grupā divas uzvaras ir Latvijas un Serbijas izlasēm Melnkalnei ir viena uzvara un viens zaudējums Lietuvai un Maķedonijai ir viens zaudējums vienā spēlē, bet Bosnija un Hercegovina piedzīvojusi divus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!