Foto: DELFI
Pēc pirmdienas spēlēm kļuvis zināms 2013.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma spēļu kalendārs, un otro etapu ar savstarpējo spēli E grupā iesāks Latvijas un Ukrainas izlases.

Latvijas izlase pēc uzvaras pār Maķedoniju jau nodrošināja iekļūšanu otrajā posmā, taču līdz pat pēdējai spēlei nebija zināms, kurā vietā ierindosies Latvija priekšsacīkšu B grupā. Pēc Serbijas zaudējuma pēdējā spēlē B grupā četrām komandām bija pa trīs uzvarām un diviem zaudējumiem (Bosnijai un Hercegovinai, Latvijai, Lietuvai un Serbijai). Ņemot vērā FIBA noteikumus, pirmā vieta grupā tika Serbijai, otro ieņēma Latvija, bet trešā palika Lietuva. Savukārt bosnieši jau pirms tam bija atvadījušies no teorētiskām iespējām tikt tālāk.

Otrajā posmā Latvija, Lietuva un Serbija spēlēs ar A grupas trīs labākajām Franciju, Ukrainu un Beļģiju, izveidojot E grupu. Tieši šī grupa trešdien sāks "Eurobasket 2013" otrā posma cīņas, un pirmajā mačā pulksten 15:30 laukumā dosies Latvijas un Ukrainas basketbolisti. Turpinājumā piektdien, 13.septembrī, pulksten 22:00 Latviju gaida cīņa pret neprognozējamo Franciju ar Toniju Pārkeru priekšgalā, bet svētdien otro posmu Latvija pabeigs ar spēli pret Beļģiju (pulksten 15:30).

Tā kā otrajā posmā komandas līdzi ņem pirmajā posmā aizvadītās savstarpējās spēles, tad otro posmu E grupā ar divām uzvarām iesāks Francija un Serbija, Lietuvai un Ukrainai ir pa vienam panākumam, bet Latvija un Beļģija cīņas turpinās ar diviem zaudējumiem.

"Eurobasket 2013" visas spēles sākot ar otro posmu risināsies Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!