Foto: DELFI
2013.gada Eiropas basketbola čempionāta otrā posma E grupas spēlē Serbijas valstsvienība ar rezultātu 76:69 (19:18, 21:18, 14:15, 22:18) smagā cīņā pārspēja Beļģijas izlasi.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās Nenads Krstičs, 15 punktus guva Stefans Markovičs, bet 12 punkti Bogdana Bogdanoviča kontā. Tikmēr Beļģijas izlasē Vens Mukubu sameta 16 punktus, bet pa 12 punktiem pievienoja Kristofs Begīns un Sems van Rosoms.

$d_id=89; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Beļģija maču iesāka ļoti veiksmīgi, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, taču brīdi vēlāk rezultāts bija 10:3. Ceturtdaļas turpinājumā Serbija beidzot pamodās un pietuvojās līdz trim punktu deficītam, bet ceturtdaļas beigās jau bija vadībā ar 19:18. Otrajā ceturtdaļā Serbija bija jau iekrājusi solīdāku pārsvaru, tomēr Beļģijai izdevās ātri atspēlēties un turēties vien pāris punktu attālumā. Pēc nospēlētām 20 minūtēm rezultāts bija 40:36 Serbijas labā.

Arī otrā puslaika sākumā Serbijai laukumā nebija nekāda vieglā pastaiga, ceturtdaļas pirmajā pusē izdevās iegūt sešu punktu pārsvaru, taču Beļģija nekavējoties atspēlējas un panāca neizšķirtu 48:48. Jau nākamajā epizodē pēc tālmetiena Beļģija bija vadībā, tomēr ceturtdaļu Serbija noslēdza ar rezultātu 54:51. Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā Serbija "ieskrējās" un panāca lielāko pārsvaru spēlē – 61:52. Nepilnas četras minūtes pirms spēles beigām Beļģija pietuvojās līdz četru punktu deficītam, tomēr Serbija spēles izskaņā nospēlēja veiksmīgāk un izcīnīja smagu uzvaru.

Atgādinām, ka pirmajā E grupas spēlē Latvija ar rezultātu 85:51 sagrāva Ukrainu, bet trešdien šajā apakšgrupā savstarpējo spēli aizvadīs Francijas un Lietuvas valstsvienības.

Visu grupu kopvērtējums
Pilns spēļu kalendārs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!