Foto: DELFI
2013.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā sestdien iekļuva mājiniece Slovēnija, kas savu līdzjutēju priekšā gandrīz izsēja 26 punktu pārsvaru, tomēr pieveica Grieķiju.

Otrā posma F grupas cīņā slovēņi bija pārāki ar 65:73 (26:13, 17:14, 19:19, 11:19) un kā otrā komanda šajā grupā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Grieķija ar zaudējumu stipri samazinājusi savas iespējas iekļūt nākamajā posmā. Lai to paveiktu, vienai no favorītei Grieķijai pēdējā spēlē jāuzvar Horvātija un pēc tam jācer uz Spānijas zaudējumu Itālijai.

Slovēnija jau ar pirmajām minūtēm, savu līdzjutēju atbalstīta, burtiski "lidoja" pa laukumu un nedeva grieķiem nekādas cerības. Kārtējo maču lieliski aizvadīja brāļi Zorans un Gorans Dragiči – Gorans guva savas komandas pirmos 11 punktus, bet tad četrus punktus guva Zorans. Tajā brīdī visa Grieķijas izlase kopumā bija guvusi tikai sešus punktus.

$d_id=109; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Slovēnijas izlase turpinājumā palielināja savu pārsvaru, līdz trešās ceturtdaļas vidū tas sasniedza 26 punktus – 60:34 un pēc brīža arī 62:36. Spēlējot bez pamatsastāva basketbolistiem ceturtdaļas izskaņā, slovēņi ļāva grieķiem pietuvoties līdz 46:62. Sajutuši spēles ritmu un uzspiežot pozicionālu basketbolu, Grieķija turpināja pakaļdzīšanos un sava līdera Vasila Spanuļa iedvesmoti pietuvojās pat līdz 55:64. Pēc vairākām grieķu kļūdām slovēņi atguva drošāku pārsvaru, bet īsā brīdī Grieķija ar aktīvu darbību vēlreiz pietuvojās līdz cerīgajam 62:68 divas minūtes pirms mača beigām. Taču tieši Spanuļa kļūda pēdējā minūtē ļāva Goranam Dragičam ātrajā uzbrukumā gūt divus punktus, kas praktiski izšķīra mača likteni.

Uzvarētājiem Gorans Dragičs guva 28 punktus, bet viņa brālis Zorans Dragičs guva 11 punktus. Grieķijai rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Spanulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!