Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc zaudējuma arī otrajā spēlē pārbaudes turnīrā atzina, ka komanda atkal iegāzis "vecais niķis" - uzmanības trūkums, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu valstsvienība pārbaudes turnīrā Tbilisi otrajā spēlē zaudēja Gruzijas izlasei ar 76:78 (16:20, 38:48, 61:70) un rīt ar Igauniju pēdējā spēlē cīnīsies arī par trešo vietu. Spēles sākums svētdien pulksten 17:00.

Kā zināms, Latvijas izlase savā pirmajā spēlē ar 63:82 zaudēja Itālijai, bet Igaunija ar 55:90 piekāpās Gruzijai. Igaunija savā otrajā mačā sestdien piekāpās arī Itālijai - 61:85.

"Spēle labi parādīja gan mūsu problēmas, gan arī to, kas jādara, lai tās risinātu. Mums jāmeklē iespējas pārsteigt pretiniekus ar nestandarta sastāvu un gājieniem, jāmeklē iespējas pastiprināties spēles gaitā, tāpēc izmēģinājām citu pamatpiecnieku (Bertāns, Kārlis, Timma, Mejeris, Bērziņš), kurš no paša sākuma spēli ievirzīja līdzvērtīgā gultnē," par zaudējumu gruzīniem saka Bagatskis. "Vissliktāk nospēlējām otrās ceturtdaļas sākumu. Šodien aizsardzībā akcentējām katra spēlētāja atbildību par savu sedzamo. Sākumā tas strādāja, bet, spēlei ritot, uzmanības pakāpe mazinājās un sākās kļūdas. Gruzijas komandas līderi ir ļoti pieredzējuši, ilgi spēlē kopā un lieliski saprotas, tai skaitā prasmīgi izmantojot vienkāršākās sadarbības, lai sodītu pretiniekus pie pirmās izdevības. Paši vainīgi – vajadzēja būt uzmanīgākiem. Piedevām Burdžanidze un Sanidze parādīja ļoti labu metienu precizitāti. Lielas problēmas atkal sagādāja centrs Pačulija – gan gūdams punktus, gan brīžiem dalīdams piespēles partneriem kā īsts saspēles vadītājs."

Bagatskis uzsvēra, ka otrajā puslaikā tika pamainīta aizsardzība, Latvijas izlase darbojusies agresīvāk, kā arī izdevies atrast optimālu sastāvu. "Izdevās samazināt punktu starpību un atjaunot intrigu. Diemžēl vairākas reizes brīžos, kad varējām pietuvoties pretiniekiem vēl vairāk, kāds atkal "iesnaudās" aizsardzībā vai cīņā par atlēkušajām bumbām. Pirmajā puslaikā gruzīni pie mūsu groza nedabūja nevienu, otrajā savāca 19... Tā bija "maize", kas viņus baroja un palīdzēja nosargāt pārsvaru līdz pašām beigām. Iemesli? Tas pats uzmanības trūkums, ar ko jātiek galā."

Runājot par pozitīvām pazīmēm, Bagatskis atzina, ka komanda nav padevusies un atradusi savu spēles stilu. "Vairāk spēlēja tie, kuriem šodien tas izdevās labāk. Atsevišķu spēlētāju darbību publiski neanalizēšu, bet skaidrs, ka labāk var spēlēt visi."

Pēdējā mačā ar Igauniju Bagatskis dos atpūtu Dairim Bertānam, bet viņa vietā spēlēs Mārtiņš Laksa, kurš laukumā netika pirmajās divās spēlēs. Tāpat plānots izmantot Kasparu Vecvagaru, kurš spēlē pret Gruziju tā arī palika uz rezervistu soliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!