Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlase, kas būs Latvijas pretiniece Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkšu grupu turnīrā Rīgā, otrdien "Huawei Cup" turnīra otrajā spēlē Kauņā ar 66:62 uzvarēja Maķedoniju.

Atšķirībā no pirmās turnīra spēles pret Turciju, šoreiz lietuviešiem uzvara nāca grūtāk. Vēl pēc trīs ceturtdaļām lietuvieši zaudēja ar 42:50. Ilgu brīdi pēdējā ceturtdaļā lietuvieši nespēja nekādi pietuvoties, bet tad trīs tālmetienus iemeta Artūrs Milaknis, laužot spēles gaitu. Lietuvas izlase izvirzījās vadībā ar 59:58, un drošāk nospēlēja galotnē, gūstot sesto uzvaru sešās pārbaudes spēlēs.

Lietuvas izlase spēlēs joprojām iztiek bez sava potenciālā līdera Jona Valančūna, kurš tuvākās dienās, visticamāk, noslēgs iespaidīgu jaunu līgumu ar NBA klubu Toronto "Raptors". Tā kā Valančūnam, iespējams, nāksies doties uz medicīniskajām pārbaudēm Ziemeļamerikā, tad Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks saudzē talantīgā lietuvieša veselību pirms nozīmīgā līguma parakstīšanas.

Šajā spēlē rezultatīvākais lietuviešiem ar 15 punktiem bija Latvijā labi zināmais Antans Kavaļausks, Milaknis guva 13 punktus, bet Pauļus Jankūns – 10 punktus. Maķedonijas labā 14 punktus guva Vojdans Stojanovskis, 13 punktus – Predrags Samardžiskis, bet 11 punktus – Aleksandrs Kostoskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!