Foto: DELFI

Latvijas izlase 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta D grupas duelī pret Lietuvu nerealizēja daudz brīvu metienu, kā arī nevajadzīgi improvizēja aizsardzībā, pēc mača sacīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau vēstīts, ka pēc neveiksmīgas trešās ceturtdaļas Latvijas izlase Baltijas duelī ar rezultātu 49:68 piekāpās Lietuvai.

"Kā jau paredzējām, bija smaga spēle. Visi zina vēsturi starp šīm abām komandām. Mums nebija pārsteigumu laukumā, tāpat arī Lietuvai. Mēs zinājām viņu aizsardzību un uzbrukumu, spēlētājus un trenerus," pēcspēles preses konferencē sacīja Bagatskis. "Pirmās divas ceturtdaļas bijām spēlē, bija labs fizisks basketbols. Trešajā ceturtdaļā mēs pārstājām spēlēt uzbrukumā. Garie spēlētāji nopelnīja daudzas vajadzīgas piezīmes, no kurām trīs bija uzbrukumā. Tas mūs nedaudz apstādināja. Katram spēlētājam ir jākontrolē savas emocijas."

"Spēle šādā atmosfērā spēlētājiem uzlika papildus atbildību. No sākuma mēs jutāmies brīvi un nepiespiesti. Darījām to, kam bijām gatavojušies. Virzījām spēli uz groza apakšu, ko lietuvieši negaidīja. Rolands Freimanis izmantoja labas situācijas, Bērziņš iemeta no spēles. Bēdīgi, ka sākām improvizēt aizsardzībā. Lietuvieši iemeta metienus, kad mēs nebijām saskaņoti aizsardzībā. Mums bija metieni, daudz brīvi metieni, bet mēs tos neiemetām. Ja nevari to bumbu dabūt grozā, ja neesi pārliecināts par savu metienu, tad grūti uzvarēt komandu, kas nokomplektēta no Eirolīgas un NBA spēlētājiem," sarunā ar žurnālistiem turpināja Latvijas izlases galvenais treneris.

Viņš uzsvēra, ka nedrīkst nokārt galvas, šis mačs pret Lietuvu bija tikai kārtējā spēle, un komandai jāturpina būt vienotai, jo tikai tā varēs izcīnīt uzvaras.

Komentējot izmaiņas sākumsastāvā, Dairi Bertānu aizstājot ar Jāni Blūmu, Bagatskis sacīja: "Dairis vakar veica milzīgu darba apjomu, un tas nepalika bez sakām. Viņš vienmēr ir uzvilkts, dažreiz ar pārlieku lielu enerģiju viņš spēlē. Tāpēc nolēmām viņu pietaupīt. Nākot no rezervistu soliņa, viņš ienes komandā tādu svaigumu, jo mums nav komandā daudz spēlētāju, kuri var apspēlēt savu pretspēlētāju viens pret vienu. Mums visi grib mest. Tā arī spēle mums ir virzīta, ka Daira garāmgājienos ir atmetieni vai piespēle uz apakšu."

Šajā mačā savu debiju Eiropas čempionātā piedzīvoja arī Kaspars Vecvagars. Līdz ar to visi četri debitanti šajā izlases modelī ir bijuši laukumā "Eurobasket 2015" turnīrā. "Gribējās, lai visi izjūt to zāles atmosfēru, ko nozīmē spēlēt nevis kādā tumšā hallē, bet kolosālā atmosfērā pret labiem spēlētājiem," sacīja treneris, piebilstot, ka pirms gatavoties spēlei ar Čehiju, ir jānomierinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!