Foto: AFP/Scanpix
2015. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīrā trešdien pie kārtējām uzvarām tika divas no priekšsacīkšu saimniecēm Francijas un Horvātijas valstsvienības, taču tām panākumi par grupu pastarītēm nenāca viegli.

Monpeljē notiekošajā A grupas turnīrā mājiniece Francija ilgu laiku atradās iedzinējos spēlē pret Krieviju, bet spēles izskaņā salauza krievu pretestību un uzvarēja ar 74:67.

Uzvarētājiem Nando de Kolo guva 13 punktus, Tonijs Pārkers un Rudijs Gobērs - 12 punktus, bet 11 punktus - Džofrijs Lavenjē. Krievijas sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Vitālijs Fridzons, bet 13 punktus guva Semjons Antonovs.

"Eurobasket 2015" grupu turnīra kopvērtējums
"Eurobasket 2015" spēļu kalendārs/rezultāti

$duelID=107;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr B grupā Spānijas izlase bez lielām problēma tika galā ar pastarīti Islandi - 99:73. Pēc pirmā puslaika spāņiem gan bija tikai piecu punktu pārsvars, taču otrajā spēles daļā bijušie Eiropas čempioni nodrošināja sev stabilu uzvaru.

Spānijas labā 22 punktus guva Nikola Mirotičs, 21 punktu - Pau Gasols. Islandes labā 17 punktus guva Josn Stefansons.

$duelID=109;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Savukārt C grupā Zagrebā mājiniece Horvātija ar lielām pūlēm ar 78:72 pārspēja Nīderlandi. Divas minūtes pirms spēles beigām Horvātijai bija vien trīs punktu pārsvars, taču tad mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas, nodrošinot sev uzvaru mačā.

Horvātijas labā 18 punktus guva Krunoslavs Simons, 15 punktus - Dario Saričs, bet pa 13 punktiem - Bojans Bogdanovičs un Ante Tomičs. Nīderlandes sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Rolands Šaftenārs.

$duelID=111;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!