Foto: AFP/Scanpix
2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pusfinālā ceturtdien kā pirmā iekļuva Spānijas valstsvienība, kas "Eurobasket" četru labāko pulkā iekļūst jau devīto reizi pēc kārtas.

"Eurobasket 2015" ceturtdaļfinālā smagā un mazrezultatīvā cīņā Spānija ar 73:71 (14:14, 25:18, 16:25, 18:14) pieveica līdz šim bez zaudējumiem spēlējušo Grieķiju.

Kā jau prognozēts pirms mača, cīņa starp diviem favorītiem izvērtās ļoti sīvi. Visu spēles gaitu neviena komanda nespēja nostiprināties vadībā un viss izšķīrās galotnē. Vēl pusminūti pirms pamatlaika beigām spāņiem bija sešu punktu pārsvars un uzbrukums, bet Grieķija līdz tam brīdim pēdējā ceturtdaļā bija guvusi vien sešus punktus. Taču grieķi pie laukuma centra pārtvēra bumbu, un pēc mirkļa samazināja starpību līdz 68:70, bet četras sekundes pirms beigām Kalatess pietuvināja Grieķiju līdz "-2". Nervozā galotnē spāņi tomēr nosargāja uzvaru, un devīto reizi pēc kārtas iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā.

Spānijas izlasē Pau Gasols izcēlās ar 29 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet 18 punkti Nikolam Mirotičam. Grieķijas izlasē 14 punktus guva Niks Kalatess, kura kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet Georgioss Printezis guva 13 punktus. Gianisa Antetokunmpo kontā 12 punkti un 17 atlēkušās bumbas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi:

$duelID=145;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!