Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases kandidāts Rolands Šmits pēc veiksmīgā snieguma pārbaudes spēlē pret Poliju neslēpa, ka viņš vēlētos būt valstsvienības pamatsastāva spēlētājs, tomēr viņam nekādas problēmas nesagādātu iesaistīšanās spēlē no rezervistu soliņa, pēc mača atzina pats spēlētājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā "Arēnā Rīgā" ar rezultātu 77:65 pārspēja Polijas valstsvienību. Kristaps Porziņģis šajā mačā bija rezultatīvākais ar 24 punktiem, bet Šmits, kurš šajā mačā izcēlās ar vairākiem skaistiem bumbas triecieniem grozā no augšas, pievienoja 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

"Kad izdodas "iedankot", tad ir tāds emocionālais pacēlums, jo tajā brīdī esmu uz tāda kā viļņa un ir vieglāk spēlēt abos laukuma galos. Sevišķi pēc tādas epizodes vairāk enerģija parādās aizsardzībā," pēc spēles sarunā ar žurnālistiem sacīja Šmits.

Viņš gan uzsvēra, ka necenšas laukumā forsēt notikumus un pilda galvenā trenera Ainara Bagatska norādījumus: "Es domāju, ka daru to, ko treneris prasa. Es necenšos izdomāt jaunas lietas. Daudzas lietas laukuma sanāk automātiski, īpaši nepiedomāju pie tā. Pēdējās divas spēles mēģināju spēlēt pacietīgāk, līdz ar to viss sanāk labāk. Sākumā daudz ko sasteidzu, tāpēc tagad mēģinu būt apdomīgāks."

Latvijas izlases sastāvs šogad uz papīra izskatās ļoti pieklājīgi, un arī Šmitam ir liels prieks būt kopā ar tādiem komandas biedriem: "Ar tādiem spēlētājiem spēlēt kopā ir ļoti patīkami. Ir interesanti uzspēlēt kopā ar tādu NBA spēlētāju kā Kristaps, bet mums visi spēlētāji ir ļoti labi."

Šmits šajā mačā laukumā devās pamatsastāvā, un viņš gribētu būt sākumpiecinieka spēlētājs arī turpmāk.

"Protams, ka es vēlos spēlēt pamatsastāvā, tas ir katram spēlētājam ir svarīgi, bet, ja es nebūšu, tad tā nebūs nekāda problēma," neslēpa basketbolists. "Pagaidām grūti spriest par iespējamo Latvijas izlases sastāvu, jo šīs ir pārbaudes. Pēc katras spēles treneris pieņem kādu lēmumu."

Savukārt Bagatskis pēcspēles preses konferencē slavēja Šmita sniegumu šajā mačā. "Ja mēs uz viņu vairāk būtu spēlējuši, viņš varētu samest arī 30 punktus. Viņš komandai pienes svaigumu. Pēc izcīnītas atlēkušās bumbas viņš pirmais skrien uz priekšu un gaida piespēli," sacīja Bagatskis. "Viņa pagājušās sezonas Eirokausu statistika ir tiešām laba, Rolands ir spēlētājs, kurš var spēlēt augstā līmeni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!