Lielbritānijas basketbola izlases galvenais treneris Džo Prantijs pirms spēles ar Latvijas valstsvienību uzsvēra, ka viņu nākamo pretinieku sastāvā Kristaps Porziņģis nav vienīgais augsta līmeņa basketbolists.

Latvijas basketbola izlase pirmdien pulksten 14:00 "Eurobasket 2017" trešajā spēlē tiksies ar D apakšgrupas pastarīti Lielbritāniju, kas sestdien parādīja labu cīņassparu pret mājinieci Turciju.

"Latvija ir ļoti talantīga komanda, viņiem uzbrukumā ir lieliska bumbas kustība, viņiem ir lieliski metēji no distances. Porziņģis ir garš, atlētisks, viņš labi pārvietojas pa laukumu, cīnās par atlēkušajām bumbām un spēj radīt iespējas no perimetra, trāpot metienus un atdodot piespēles," atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, pēcspēles preses konferencē teica Prantijs. "Tajā pašā laikā viņš nav vienīgais spēlētājs šajā komandā. Pirms pāris gadiem mums ar Latviju bija pārbaudes spēle, un toreiz viņi parādīja, ka ir ļoti laba komanda. Mēs būsim gatavi šai spēlei."

Lielbritānijas izlase Turcijai sestdien piekāpās ar rezultātu 70:84, taču ceturtajā ceturtdaļā britiem izdevās pretiniekiem pietuvoties līdz piecu punktu deficītam (65:70). Saspēles vadītājs Endrū Lorenss sacīja, ka Lielbritānija no šīs spēles var paņemt daudz pozitīvu lietu.

"Lielāko daļu spēles mums bija laba bumbas kustība, kas mums devas brīvus metienus, bet nespējām tos trāpīt. Mēs kā kolektīvs spēlējām labi, un tas nākamajās spēlēs ir svarīgs faktors, jo pretinieki būs ļoti spēcīgi," viņš teica

Savukārt treneris Prantijs uzskata, ka spēlē pret Turciju viņiem otrajā puslaikā izdevās labi nospēlēt aizsardzībā, kā arī 20 rezultatīvās piespēles bija solīds rādītājs: "Otrajā puslaikā mums izdevās parādīt labu aizsardzību, mēs Turciju otrajā puslaikā noturējām uz 30 punktiem, bet pēdējos piecus punktus viņi guva pēdējās sekundēs, kad pieļāvām kļūdas. Sniegums aizsardzībā mums uzlabojās, un šādi mums jāturpina. Mums arī bija 20 piespēles, un, ja mēs šādi spēsim kustināt bumbu, mums būs iespējas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!