Foto: DELFI.lt

Otrdien Telavivā kārtīgi apzagti luksusa viesnīcas "Hilton" numuriņi, kuros dzīvo Eiropas basketbola čempionāta dalībnieki un viesi. Pamatīgi cietis arī Lietuvas izlases basketbolists Donats Motejūns, kuru likstas vajāja arī pirms "Eurobasket 2017".

Kā vēsta Izraēlas sporta žurnālists Deivids Piks, zagļu ķēriens bijis iespaidīgs. No vairākiem numuriņiem pazuduši tūkstošiem eiro, kredītkartes, dārgi pulksteņi un citas vērtīgas mantas. Motejūnam nodarītie zaudējumi lēšami 6000 eiro apmērā, apstiprinājusi Lietuvas Basketbola federācija (LKF).

Motejūns apzagts otrdien laikā, kad Lietuva cīnījās ar Ukrainu. Lietuva mačā uzvarēja ar 94:62 un nodrošināja vietu "play off", bet, atgriežoties numuriņā no spēlēs, basketbolists konstatējis notikušo un uzreiz informējis ne tikai viesnīcas vadību, bet arī policiju.

Motejūns ir viens no Lietuvas basketbolistiem, kurš numuriņā dzīvo vienatnē.

Motejūns nav vienīgais basketbolists, kurš kritis par upuri garnadžiem. Portāls "Eurhoops" ziņo, ka apzagti arī citu valstu komandu pārstāvji. Tā Izraēlas un Gruzijas izlašu spēles laikā "aptīrīti" Izraēlas valstsvienības spēlētāju Elišaja Kadiras, Jotama Halperina un Baras Timora viesnīcas numuriņi, savukārt Vācijas izlases kapteinim Denisam Šrēderam no somas, ko viņš aizmirsa autobusā, atgriežoties viesnīcā, nozagti 500 eiro. Somu vēlāk nogādāja basketbolistam, taču naudas tajā vairs nebija.

Motejūnam tās nav pirmās likstas saistībā ar spēlēšanu "Eurobasket 2017". Neilgi pirms turnīra viņš devās uz Hjūstonu, kur bērna gaidībās ir viņa sieva. Basketbolists pēc tam nespēja laicīgi no ASV izlidot uz Telavivu, jo Hjūstonā tobrīd plosījās viesuļvētra. Viss gan atrisinājās veiksmīgi Motejūnam un Lietuvas izlasei, jo basketbolists neilgi pirms pirmās spēles pievienojās valstsvienībai Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!