Foto: AFP/Scanpix

Krievijas vadošais bobsleja pilots Aleksandrs Zubkovs pagaidām nav savā optimālajā formā, tomēr līdz saviem pirmajiem braucieniem Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs plāno startēt labākajā kondīcijā, vietējiem medijiem atzinis sportists.

Zubkovs tiek uzskatīts par vienu no potenciālajiem Krievijas zelta medaļniekiem Soču Olimpiādē. Par sasniegumiem iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs krievs nevar sūdzēties, jo ticis pie sudraba un bronzas medaļām. Tomēr pilnam komplektam Zubkovs mēģinās izcīnīt zeltu.

"Šobrīd varu teikt, ka esmu tuvu savai optimālajai formai. Svarīgi, lai tuvākajā laikā forma saglabātos gan priekš divnieku braucieniem, gan četriniekiem. Domāju, ka komanda var sasniegt lieliskus rezultātus. Šobrīd cītīgi strādājam gan pie tehnikas, gan psiholoģiskajiem aspektiem," skaidroja 39 gadus vecais sportists.

Šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Zubkovs ierindojās trešajā vietā gan divniekos, gan četriniekos. Krievu sportists uzskata, ka komanda sezonas gaitā lieliski apliecināja, uz ko ir spējīga.

"Mums ir apbalvojumi par aizvadīto Pasaules kausa sezonu, kas nozīmē, ka sagatavošanas posmā esam strādājuši labi. Tomēr mēs ne vienmēr kāpām uz pjedestāla, kas liecina par kļūdām, kuras ir jānovērš pirms Olimpiādes sākuma," teica Zubkovs.

Tāpat krievs uzskata, ka sagatavošanās posmā Soču braucieniem galvenais ir krāt spēku un pozitīvas emocijas. "Nopietna slodze tuvākajā laikā mums nebūs. Pārsvarā veiksim dažādus izpētes darbus. Svarīgi ir atpūsties, krāt spēku un pozitīvās emocijas, un tad jau varēsim cīnīties."

Paredzams, ka gaidāmajā Olimpiādē Zubkovs būs viens no galvenajiem konkurentiem uz medaļām Latviešu bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāžām.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7.februāra līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!