Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucējs Kristaps Mauriņš gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs vēlas startēt tā, lai pēc sacensībām par tām izjustu gandarījumu.

Jau piektdien Krievijā tiks atklātas Soču olimpiskās spēles, bet sestdien un svētdien medaļas sadalīs kamaniņu braucēji vīrieši, kuru vidū starp trim Latvijas pārstāvjiem jaunākais būs Mauriņš.

"Pagaidām nedaudz satraukums, jo nezinu, kas sagaida Sočos, bet, kad sāksies treniņi trasē, viss ieies ierastajā ritmā," Mauriņš izteicās vēl pirms izlidošanas uz Olimpiādi.

Apskaties visu Latvijas olimpiešu profilus!

Mauriņš pastāstīja, ka pagaidām vēl nav izlēmis, ar ko startēs Sočos, tas būs redzams pēc treniņbraucieniem.

"Šajā sezonā pāris sacensībās braucu ar jauniem ragiem un slidām, ko vasarā uzmeistaroju kopā ar mehāniķi Sandri Bērziņu. Tomēr labākie rezultāti sezonas beigās tika sasniegti ar pagājušā gada tehniku," stāstīja sportists. "Treniņos Sočos vienu dienu izmēģināšu vienu tehniku, otrajā pielikšu jaunos ragus un tad jau pēc laikiem varēšu izlemt, ko izmantot Olimpiādē."

Šī Mauriņam ir otrā pilnā sezona pieaugušo konkurencē, un kopumā viņš ar to ir apmierināts, jo rezultāti bijuši daudz stabilāki nekā pērn.

Sekmīgākais rezultāts šosezon bijis Vinterbergā, kad tika izcīnīta devītā vieta. "Tās bija interesantas sacensības, jo rezultātus ņēma vērā vien pēc viena brauciena. Pirmajā braucienā līdz pusei biju līderis, bet laika apstākļi kļuva arvien sliktāki, turklāt trasi netīrīja, un vadošajiem sportistiem vairs nebija reāli mani apsteigt, tāpēc rezultātus anulēja. Otrais brauciens vairs nesanāca tik labs, pieļāvu sīkas kļūdiņas, tomēr kopumā arī nebija slikts."

Šajā sezonā Pasaules kausa pamatsacensībām viņam nav izdevies kvalificēties tikai vienu reizi. "Tas notika Pārksitijā, kurā biju pirmoreiz. Tā ir trase, kurā viss beidzas jau otrajā virāžā - gandrīz visi sportisti tajā sitas gar bortiem un atkarīgs no tā, kuram ātrāk izdodas savākties."

"Kopumā skats uz dzīvi šosezon ir pozitīvāks, jo vairākas reizes esmu bijis divdesmitniekā un arī desmitnieks kļuvis tuvāks," izteicās Mauriņš, kurš šosezon izkonkurējis Ināru Kivlenieku kā Latvijas izlases līderis labākajos starta laikos. "Ja sezonas pirmajā pusē pāris mačos vienā braucienā labāks starts bija man, otrajā viņam, sezonas beigās jau esmu labāks, turklāt visos mačos arī iekļūstu trijniekā starp visiem sportistiem. Vasarā strādāju pēc jaunas treniņu programmas, turklāt startā arī jūtos stabilāk un drošāk."

Mauriņš izteicās, ka nav uzstādījis mērķi par konkrētu vietu, bet vēlas nobraukt četrus labus braucienus. "Ja tas izdosies, vieta arī būs optimāla ne tikai man, bet arī līdzjutējiem. Esmu pierādījis, ka varu ap desmitnieku grozīties."

Kā ziņots, pērn Pasaules kausa posmā olimpiskajā Soču trasē Mauriņš pēc pirmā brauciena atradās pat sestajā vietā, bet pieļāva kļūdu jau startā un summā atkrita uz 20.pozīciju.

"Toreiz pirmais brauciens arī bija laika apstākļu ietekmē, bet otrajā startā sanāca piemest kājas," atcerējās jaunais sportists. "Tomēr rezultāti bija tik blīvi, ka zaudēju nepilnu pussekundi (0,462 sekundes). Piemēram, nupat Siguldā jau ceturtā vieta atpalika par pussekundi. Tāpēc Sočos būs interesanta cīņa."

Mauriņš izteicās, ka vēlas, lai viņam Soču olimpiskajās spēlēs būtu gandarījums, un aicināja līdzjutējus tieši to viņam novēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!