Foto: RIA Novosti/Scanpix
Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas dienā Lielbritānijas bobsleja izlase paziņojusi, ka medicīnisku apsvērumu dēļ Olimpiādē nevarēs startēt viens no komandas stūmējiem Kreigs Pikerings, vēsta britu izlases mājas lapa.

Pikerings treniņnometnē Kēnigszē 2.februārī guvis muguras traumu, un pēc medicīniskās pārbaudes ārsti atzina, ka viņš nevarēs Sočos būt nepieciešamajā fiziskajā līmenī. Pikerings ir viens no Lamina Dīna ekipāžas stūmējiem.

"Muguras traumas dēļ es nevarēju piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs, un Sočos mani piemeklē tas pats liktenis," savu sarūgtinājumu neslēpj bijušais vieglatlēts. "Mēs tik smagi strādājām, lai arī Lielbritānijas otrā komanda kvalificētos spēlēm, un es esmu ļoti apbēdināts, ka nevarēšu būt kopā ar saviem komandas biedriem uz starta."

"Mums tagad ir jāizsver visas iespējas un treneriem nākamo 24 stundu laikā ir jāatrod risinājums divnieku un četrinieku startam," saka Lielbritānijas bobsleja izlases vadītājs Gerijs Andersons. "Par laimi, mums ir fantastiska komanda, tāpēc varam būt pārliecināti, ka sportists, kurš aizstās Kreigu, strādās ar pilnu atdevi."

Šosezon Pasaules kausa izcīņā Lamins Dīns ieņēma 20. vietu četrinieku un 29. vietu divnieku ekipāžu kopvērtējumā.

Bobsleja sacensības Sočos sāksies 16.februārī ar divnieku ekipāžu braucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!