Foto: Reuters/Scanpix
Noraidīts Krievijas slēpošanas komandas iesniegtais protests par olimpisko sacensību rezultātiem vīriešu skiatlonā, taču krievi gatavojas iesniegt Starptautiskajā Slēpošanas federācijā (FIS) apelāciju, ziņo "Itar-TASS".

Krievijas Slēpošanas federācijas prezidente Jeļena Vjalbe paziņojusi, ka gatavojas iesniegt FIS apelāciju par lēmumu noraidīt Krievijas protestu par skiatlona sacensību rezultātiem.

Protests tika iesniegts par faktu, ka sacensību finišā norvēģis Martins Jonsrūds Sundbijs it kā bloķējis krievu slēpotāju Maksimu Viļegžaņinu, kurš palika ceturtais. Sacensību komisāri pārkāpumu nesaskatīja, taču norvēgu sportistam tika izteikts brīdinājums.

Sundbijs neilgi pirms finiša līnijas šķērsošanas ieslēpoja blakus joslā, kurā atradās krievu sportists. Finišā viņus šķīra 0,01 sekunde, kas deva norvēģim bronzas medaļu.

"Kas noticis, tas noticis. Mēs cīnījāmies līdz galam," pēc finiša teica Viļegžaņins. "Vai mani nobloķēja finišā, ne man spriest. Finiša koridorā aizliegts šķērsot līnijas. Uzskatu, ka Sundbijam nav taisnība. Viņš iztraucēja manu slīdsoli finišā. Nezinu, vai es būtu uzvarēji svai nē, taču niknoties uz viņu tāpēc nesākšu. Tik un tā esmu pārliecināts par saviem spēkiem, jo cīnījos ar viņu līdz galam."

"Distances pēdējos metros biju tā noguris, ka neskatījos, kur atrodas pretinieki," intervijā "NRK.no" izteicies Sundbijs. "Man biaj grūti pat noturēties kājās, un man nekad ne prātā neienāktu kādam traucēt! Es aizskāru Maksima slēpes, bet viņš neuzskata, ka esmu sabojājis viņa rezultātu. Neuzskatu, ka šis incidents kaut kā būtu iespaidojis sacīkstes iznākumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!