Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu skeletonisti atzinuši, ka latviešu sportists Martins Dukurs viņiem iedveš bailes.

"Puiši pavisam noteikti par viņu domā. Viņš vienmēr ir vērā ņemams faktors," sacīja amerikāņu sportists Džons Delijs.

Aģentūra AP norāda, ka Martins Dukurs ir "biedējošākais braucējs skeletonā", kurš "gandrīz vienmēr ir čempions".


"Dukuru panākt kādam izdodas reti, ja vispār kādreiz izdodas. Kad viņš zaudē, un tas nenotiek bieži, tas parasti notiek tādēļ, ka viņš ir pieļāvis kādu kļūdu," raksta aģentūra.

Delijs atzina, ka viņš kopā ar pārējiem amerikāņu sportistiem Metjū Entuānu un Kailu Tresu aktīvi analizē videoierakstus ar Dukura nobraucieniem, cerot apgūt kādu triku, lai brauktu ātrāk.

"Viņu nobraucienus visi vienmēr skatās. Visi grib redzēt, kā viņam veiksies, un nemitīgi salīdzina savu laiku ar viņu," sacīja Delijs.

"Martins vienmēr būs būtisks faktors, un galvenais ir, cik lielā mērā tu vari par viņu nedomāt. Bet man, Kailam un Metjū, kad mēs uzliekam galvā savas ķiveres, mēs neko nevaram dzirdēt. Ja viņš tik un tā ir manā galvā, tad es neko tur nevaru darīt," piebilda amerikāņu skeletonists.

Piektdien brāļi Martins un Tomass Dukuri Soču olimpiskajās spēlēs veiks pirmos divus braucienus.

Līdz šim vēsturē divas olimpiskās medaļas ieguvuši vien divi skeletonisti, bet M.Dukuram un krievam Aleksandram Tretjakovam Sočos ir iespēja pievienoties šim sarakstam. Šis ir vienīgais olimpiskais sporta veids bez divkārtēja čempiona un tāds tas paliks arī Sočos, jo Olimpiādei nav kvalificējies Vankūveras čempions Džons Montgomerijs no Kanādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!