Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža mērķis svētdien veiktajos pirmajos divos Soču olimpisko spēļu divnieku ekipāžu braucienos bija tikt labāko desmitniekā.

Kā zināms, pēc pirmajiem diviem braucieniem Melbārža divnieks atrodas augstajā sestajā vietā, kamēr otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ir 16.pozīcijā.

"Uzskatu, ka viss kārtībā - daudz labāki braucieni nekā treniņos. Rīt jāatkārto tas pats, labi jānobrauc piektā virāža," sacīja Melbārdis. "Šodienas pamatmērķis bija tikt desmitniekā."

Sportists sacīja, ka Soču trase svētdien slīdējusi labi, taču tās vidusdaļā viņš vēlētos nobraukt vēl labāk.

"Trasē ir liels mitrums, tāpēc pirmajā braucienā pirmajiem bija priekšrocības," atzina Melbārdis. "Migla otrajā braucienā traucēja arī tiem, kuri brauca pirmie. Otrajā mēģinājumā nedaudz vairāk par desmitdaļu tikai Zubkovam zaudējām. Pirmajā viņam bija lielas priekšrocības, agri startējot."

Kā zināms, pirmajā braucienā Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu uzstādīja jaunu trases starta rekordu (4,78 sekundes).

"Pērn šajā laikā šeit stūmām 4,81 sekundi. Tagad tiešām mums ir laba forma, un viss rit pēc plāna. Mums fiziskā bāze ir lieliska, nevajadzētu arī nākamnedēļ četrinieku mačos būt problēmām," piebilda Dreiškens.

"Valdīja nedaudz lielāks uztraukums, kas varbūt iespaidoja otra brauciena startā," izteicās Ķibermanis. "Kopumā neesmu apmierināts, cerēju uz labāku rezultātu. Vislielākās problēmas ar ātrumu vidusdaļā - kļūdiņas virāžu ieejās varbūt parasts skatītājs neredz, bet laiks tur salasās."

Sportists nevēlējās atklāt, kāds bijis pirmās dienas plāns, taču sacīja, ka tas neesot izpildīts.

"Otrajā dienā jācenšas saglābt situāciju. Viss ir zināms, kas jādara, grūtāk ir ar izdarīšanu. Ja neskaita sākumu, domāju, ka pašus braucienus nobraucu labāk nekā treniņos," sacīja 20 gadus vecais Ķibermanis. "Treniņi bija rīta pusē, tagad vakarā vēsāks, bet kopumā ledus ir tāds pats."

Noslēdzošie abi braucieni divniekiem tiks veikti pirmdien.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, un Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!