Foto: LETA
Krievijas skeletona komandai dažas dienas pirms Pekinas olimpisko spēļu sākuma nācies veikt korekcijas sastāvā, jo Covid-19 saslimšanas dēļ uz Ķīnu nevar doties Ņikita Tregubovs un Vladislavs Semjonovs.

Tregubovs un Semjonovs bija divi labākie Krievijas skeletonisti šajā sezonā, Pasaules kausa kopvērtējumā ieņemot attiecīgi ceturto un piekto vietu. Tiesa, neviens no viņiem ne reizi astoņos posmos nespēja ielauzties labāko trijniekā.

Tregubovs pirms nedēļas saslima ar Covid-19. Viņš Sočos devās pašizolācijā un cerēja līdz izlidošanai izpildīt nepieciešamās prasības. Tomēr arī pēc ierašanās Maskavā sportistam esot pozitīvs tests, līdz ar to Pekina viņam ies secen. Līdzīgi bijis ar Semjonovu, kurš Sočos ievērojis karantīnu, bet pēc ierašanās Maskavā testi joprojām bijuši pozitīvi.

Tregubovs pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnīja sudraba medaļu un tika uzskatīts par vienu no medaļu pretendentiem Pekinā.

Kā trešais no Krievijas skeletonistiem Pekinā startēs Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs, bet Tregubova un Semjonova vietas ieņems junioru vecuma sportists Jevgeņijs Rukosujevs un Daniils Romanovs. Rukosujevs šajā sezonā tikai reizi startējis Pasaules kausā, bet ir sezonas uzvarētājs Starpkontinentālā kausa vērtējumā. Romanovs sezonā Pasaules kausa posmos nebrauca, bet Starpkontinentālajā kausā kopvērtējumā bija sestais.

Pekinas olimpiskajās spēlēs viens no galvenajiem kandidātiem uz zelta medaļu ir Martins Dukurs, bet savās piektajās olimpiskajās spēlēs startēs viņa brālis Tomass Dukurs. Vīriešu skeletona sacensību pirmie divi braucieni notiks 10. februārī, bet trešais un ceturtais - 11. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!