Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas ar pilotiem Oskaru Ķibermani un Emīlu Cipuli sestdien aizvadīja pēdējos divus treniņbraucienus pirms oficiālajām sacensībām, un abos braucienos latvieši ieņēma pozīcijas viens aiz otra.

Piektajā treniņbraucienā Cipulis trasi veica 1:00,33 minūtēs, kas bija 15. ātrākais rezultāts, bet Ķibermanis bija par 0,05 sekundēm lēnāks (1:00,38), ieņemot 16. vietu.

Šajos treniņos vienīgais trasi ātrāk par minūti veica Johanness Lohners no Vācijas, uzrādot laiku 59,85 sekundes. Brits Brets Hols ierindojās otrajā vietā (+0,15), bet trešais bija Džastins Kripss no Kanādas (+0,17). Sezonas līderis Frančesko Frīdrihs piektajā treniņā bija astotajā vietā (+0,23).

Sestajos treniņbraucienos Ķibermanis trasi veica 1:00,67 minūtēs, savu tautieti Cipuli pārspējot par 0,04 sekundēm (1:00,71). Latvieši atkal ierindojās pozīcijās ārpus TOP 10, ieņemot 11. un 12. pozīciju.

Šoreiz neviena ekipāža trasi neveica ātrāk par minūti. Ātrākais bija Kristofs Hafers no Vācijas (1:00,35), bet šveicietis Mihaels Fogts viņam piekāpās tikai 0,01 sekundi. Nākamās pozīcijas ieņēma Kripss (+0,09) un Frīdrihs (+0,12).

Intervijā Latvijas Televīzijai Ķibermanis teica, ka treniņbraucieni ir ļoti mānīgi un tie neatspoguļo reālo spēka samēru. Stūmējs Matīss Miknis norādīja, ka Latvijas komanda veica eksperimentus ar tehniku.

"Iesim uz garāžu, vēl ir daudz, ko darīt," teica Ķibermanis, norādot, ka komandai vēl ir, ko darīt, lai sagatavotu kamanas startam.

Cipulis sarunā ar Latvijas Radio neslēpa, ka pēc treniņiem jūtās labi, un viņam ir parādījusies pārliecība jau no pirmajiem braucieniem. Viņš norādīja, ka iespēja trasi iebraukt rudenī nākusi par labu. Viss tagad esot viņa pašu rokās.

Sacensības bobsleja ekipāžas aizvadīs pirmdien un otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!