Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc zaudējuma Pekinas olimpisko spēļu priekšsacīkšu pēdējā spēlē bija skarbs par parādīto sniegumu un uzņēmās atbildību, ka komanda nav bijusi gatava cīņai pret Slovākiju.

Latvijas hokeja izlase svētdien, 13. februārī, Pekinas olimpisko spēļu C grupas pēdējā mačā ar 2:5 piekāpās Slovākijai, piedzīvojot trešo neveiksmi trīs spēlēs. C grupā Latvija palika pēdējā un bija otra vājākā priekšsacīkstēs, bet tagad "play off" pirmajā kārtā tiksies ar turnīra sesto labāko komandu.

"Tā spēlēt nedrīkst. Vissliktākā spēle no kvalifikācijas sākuma. Jāuzņemas arī atbildība visa uz sevi. Pirmkārt, par sniegumu, jo laikam neesmu pareizi izskaidrojis. Laiks mums ir. Mēģināsim labot, ko varēsim. Bet spēle parādīja, ka neesam gatavi," paškritisks sarunā ar LTV bija Vītoliņš, kurš atzina, ka komanda daudzos parametros bijusi krietni vājāka un nesagatavojusies cīņai. "Zaudējām divcīņās, kustības mums nebija, ripu pieņemt nevaram. Visas (ripas) leca prom, lēmumu pieņemšana… Viss bija garām. Tā negatavojas spēlei."

Vītoliņš gan norādīja, ka tagad komandai būs viena diena, lai atgūtu pārliecību un koncentrētos svarīgākajai spēlei turnīrā – cīņai par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Olimpisko spēļu hokeja turnīra formāts paredz, ka visas 12 komandas piedalās "play off". Katras no trim grupu uzvarētājām un labākā otrās vietas ieguvēja iekļūst uzreiz ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas četros dueļos noskaidros atlikušās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Mums ir laiks pārdomām. Jāapskatās, jāpārdomā.. Mums jāsaved sava spēle kārtībā, te vāju pretinieku nav. Ja nespēlē ar 100% atdevi, nekoncentrējies, šajā turnīrā nav ko darīt. Pēdējā iespēja sevi parādīt un pierādīt, ka ar vienu spēli var sagriezt visu kājām gaisā," piebilst Vītoliņš, kurš valstsvienībā mačā pret slovākiem izcēla vienīgais vārtsargu Jāni Kalniņu. Kalniņš savā otrajā spēlē olimpiskajā turnīrā atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem.

Iepriekšējā mačā ar somiem ķermeņa augšdaļas traumu guva izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš svētdien vēl neatgriezās laukumā. "Ceru, ka Lauris atgriezīsies nākamajā spēlē," komentēja Vītoliņš.

Turpretī niecīgas cerības ir attiecībā uz Mārtiņu Karsumu, kuram ir pozitīvi Covid-19 testi un viņš nevar būt kopā ar komandu. "Sastāvu mainīt varam, bet viņš vairākas dienas pavadījis viesnīcā un būtu ļoti grūti ieiet ritmā," par iespējamo spēlētāju rotāciju starp pamatsastāvu un rezervistiem teica Vītoliņš.

Latvijas hokeja izlase savu "play off" spēli par iekļūšanu ceturtdaļfinālā aizvadīs otrdien, bet Vītoliņš piebilda, ka atpūta pirmdien pirms mača nebūs un tiks aizvadīti treniņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!