Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dānijas hokeja izlase visu turnīru spēlējusi no aizsardzības, ko piekopa arī otrdien aizvadītajā Pekinas olimpisko spēļu turnīrā pret Latvijas valstsvienību, pēc zaudējuma "play-off" kārtas spēlē sarunā ar Latvijas Televīziju atzina uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas hokeja izlase otrdien ar rezultātu 2:3 piekāpās Dānijas valstsvienībai, pēc ceturtā zaudējuma četrās spēlēs izstājoties no Pekinas olimpisko spēļu turnīra.

"Kļūdas," uz skaidrojumu zaudējumam norādīja Rodrigo Ābols. "Pretinieki varbūt vienkāršāk spēlēja. Es [trešajā periodā] nenobloķēju metienu mazākumā. Viņi tās ripas izmet cauri un gūst vārtus. Man šķiet, ka tā arī divus golus zaudējām, un tur arī ir atšķirība."

Vairākiem izlases hokejistiem tika vaicāts viedoklis par vienības blāvo sniegumu trešajā trešdaļā, kurā valstsvienībai nesanāca veiksmīgi ieiet Dānijas izlases zonā. Par to izteicās arī Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš, kuri uzreiz pēc spēles beigām paziņoja, ka tā viņiem bijusi pēdējā spēle izlasē. Savukārt Ābolam tika vaicāts, vai izlase šajā trešdaļā nav bijusi nobijusies.

"Kā nobijušies? (Rausta plecus.) Es nezinu. Nebijām nobijušies. Iznācām, un, manuprāt, [Laurim Dārziņam] iedeva ļoti vieglas divas minūtes. Atkārtojos, ka es nenobloķēju metienu, un viņi iemeta. Protams, viņi visu turnīru sēdējuši aizsardzībā. To viņi arī tagad izdarīja. Mēs netikām cauri, un tas arī viss. Ar diviem goliem grūti vinnēt spēli," skaidroja uzbrucējs.

"Pirmajos divos periodos mēs it kā tur [pretinieku zonā] esam, bet metienu nav, jo mēs mēģinām atrast skaistākos un grūtākos variantus. Dāņi gan šodien, gan visa turnīra garumā golus guva ļoti, ļoti vienkāršos veidos. Dabū ripu augšā, cilvēks priekšā, ripa [nonāk] līdz vārtiem. Kaut kur rikošeti, kaut kur "tīrajā", bet vārtsargs neredz [metienu] un gols. Tas mums šajā turnīrā visās spēlēs pietrūka," analizēja Ābols.

Mārtiņš Dzierkals daļēji norādīja uz to pašu faktoru, atgādinot, ka Latvijas izlase trijās spēlēs guva tikai divus vārtus, bet mačā pret Somijas hokejistiem izpildīja vienu rezultatīvu metienu: "Golu pietrūka. Laikam vairāk par diviem goliem nebijām iemetuši. Dāņi parādīja, kā to var izdarīt. Nav patīkami."

24 gadus vecais hokejists bija viens no tiem izlases pārstāvjiem, kurš Pekinā debitēja olimpiskajās spēlēs. Latvijas izlase tajās nebija piedalījusies kopš 2014. gada. Dzierkalam tika vaicāts, par olimpiskajās spēlēs gūtajiem iespaidiem, un vai notikums bijis tāds, kādu viņš iztēlojās bērnībā.

"Mazliet protams citādāka situācija šogad. Olimpiāde ir olimpiāde. Zaudējām visas spēles, kas nav patīkami. Var pamanīt, ka mums tiešām daudz jauno spēlētāju nāk iekšā. Mazliet mainās paaudze. Domāju, ka šī būs laba pieredze jaunajiem tikt pie šādas iespējas uzspēlēt," izteicās Dzierkals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!