Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) ir gatava liegt saviem spēlētājiem piedalīties gaidāmajās Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, ja līdz to sākumam parādīsies nopietni draudi sportistu drošībai, Ziemeļamerikas medijiem izteicies NHL viceprezidents Bils Deilijs.

Iepriekšējā nedēļā vairākas nacionālās olimpiskās komitejas saņēma draudu vēstules, kurās attiecīgo valstu delegācijām ieteikts palikt mājās un nedoties uz Olimpiādi. Šādas vēstules saņēmušas Vācijas, Ungārijas, Slovākijas, Itālijas un citu valstu olimpiskās komitejas.

"Pašlaik mums nav nekādu šaubu, ka Olimpiādes rīkotāji, Krievijas valdība un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dara visu nepieciešamo, lai nodrošinātu sportistu un olimpisko spēļu viesu drošību," izteicies Deilijs. "Ja līdz 9.februārim, kad NHL hokejisti uzsāks ceļu uz Sočiem, šajā ziņā kas mainīsies, mēs esam gatavi reaģēt un pārskatīt jautājumu par NHL spēlētāju dalību Olimpiādē."

"Tomēr es nedomāju, ka tas būs nepieciešams," piebildis NHL viceprezidents.

Ziemeļamerikas mediji Soču olimpisko spēļu kontekstā piemin terorisma draudu iespējamību, par ko laika gaitā izteikušies arī ASV varasiestāžu pārstāvji. Tiek ziņots, ka starp Olimpiādē startējošajiem NHL hokejistiem ir vairāki, kas lūguši viņu ģimenes nedoties līdzi uz Sočiem.

Iepriekš SOK izteikusies, ka draudu vēstules nav ar reālu segumu, tāpēc nav uztveramas nopietni.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!