Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien Baldones stadionā bija jānotiek kārtējai Latvijas meistarsacīkšu spēlei klasiskajā regbijā starp "Garkalne/Livonia" un RK "Baldone" komandām, taču baldonieši pat savās mājās nespēja pulcināt pilnu sastāvu, kā rezultātā šai komandai tika piešķirts tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:30.

Tā kā RK "Baldone" šajā čempionātā uz maču neieradās jau otro reizi, šoreiz sekos nopietnākas sankcijas.

Latvijas čempionāta galvenais tiesnesis Raimonds Priednieks:

- Neko darīt, taču par otro tehnisko zaudējumu komanda tiek diskvalificēta no sacensībām. Latvijas meistarsacīkstēs līdz ar to paliks tikai sešas komandas, kas turpinās kvalifikācijas apli. Protams, tagad šīm sacensībām būs mazāka nozīme, jo visas vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs, kas notiks rudenī.

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs:

- Viss notikušais ir ļoti, ļoti bēdīgs fakts. Tiesa, baldonieši par savu neierašanos varēja mūs informēt nedaudz ātrāk, lai mēs veltīgi netērētu laiku un līdzekļus, braucot uz Baldones stadionu. Es to pat sauktu par zināmu necieņu pret sāncensi...

RK "Baldone" prezidents Kārlis Dilbo:

- Baldones pieaugušo komanda ar šodienu ir beigusi savu eksistenci. Turpmāk attīstīsim tikai jauniešu regbiju. Protams, tas ir skumīgi, bet ko lai dara. Šobrīd apmēram desmit aktīvu regbistu, kas pirmos soļus šajā sporta veidā spēruši Baldonē, trenējas un spēlē citos klubos. Cerēsim, ka kaut kad nākotnē izdosies atjaunot mūsu vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!