Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc tam, kad turnīra dalībnieku pulkā nav vairs Nīderlandes un Horvātijas, Eiropas regbija-7 čempionāta A divīzijas turnīra rīkotāji pavēstījuši jauno kalendāru un izspēles kārtību.

Pēc ieviestajām izmaiņām pavēstīts, ka šīs nedēļas nogalē Kauņā notiekošajā turnīrā Latvijas izlase spēlēs A grupā kopā ar Ukrainu, Lietuvu un Dāniju. B grupā būs Polija, Moldova un Lietuvas otrā izlase, bet C grupā - Zviedrija, Kipra, Izraēla un Monako.

Divās grupās ir pa četrām komandām, bet vienā - trīs. Turklāt Lietuvas otrā izlase turnīrā startēs bez iespējām uz pacelšanos augstāk vai noslīdēšanu zemāk, tādēļ poļi ar moldāviem tiksies divas reizes.

Pirmo divu vietu ieguvējas katrā grupā un divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā. Pāri tiks noteikti atkarībā no komandas vietas rangā pēc pirmās dienas spēlēm. Pārējās trīs komandas cīnīsies par devīto vietu.

Visas trīs A grupas spēles Latvijas izlase aizvadīs sestdienas gaitā, bet svētdien paredzēti izslēgšanas turnīra mači.

Pagaidām nav zināms, cik komandu pacelsies uz "Grand Prix" divīziju, kurā spēlē 12 spēcīgākās Eiropas izlases, cik pametīs A divīziju un kas notiks ar Nīderlandi un Horvātiju, kas Kauņā nestartēs.

Latvijas izlase šajā Eiropas čempionāta divīzijā atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma, jo pērn ļoti pārliecinoši triumfēja Upesciemā notikušajā Eiropas čempionāta B divīzijas Ziemeļu zonas turnīrā. Tās mērķis turnīrā ir vietas saglabāšana A divīzijā.

Kopš 1992.gada Latvijas izlasi regbijā-7 vadīja Uldis Bautris, kuru šogad aizstājis lietuviešu speciālists Edmunds Ščavinsks. Viņš izlases sastāvā iekļāvis 12 pašmāju spēlētājus, no kuriem puse spēlē "Livonia" klubā, bet trīs - "Miesnieku" vienībā.

Viens no kādreizējiem Lietuvas izlases līderiem Ščavinsks pagājušajā gadā aizveda līdz uzvarai Latvijas regbija-7 čempionātā "Autowelt"/"Livonia" komandu.

Latvijas regbija-7 izlases sastāvs Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram:

Emīls Balodis, Valters Raņķis, Elmārs Šefanovskis (visi - "Miesnieki"), Norberts Bekmanis, Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš, Dāvis Gauja, Artūrs Kisle, Vigo Valdavs (visi - "Livonia"), Nauris Bērziņš ("Ovāls"), Mikus Ozols ("Sigulda"), Dāvis Zagorskis (LSPA/"Baldone").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!