Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 18. septembrī, Juglas stadionā notika Latvijas čempionāta otrā apļa spēle starp "TFS Bulduri" un "LMT/Eži" komandām, uzvaru ar 28:10 (14:5) izcīnot "Ežiem".

Rezultātu šajā mačā atklāja "adataiņi", Oskaram Daugavvanagam-Vanagam piezemējot bumbu sāncenšu laukumā un Mārtiņam Bokišam precīzi izpildot realizācijas sitienu – 7:0. Pēc brīža "Ežiem" padevās vēl viens piezemējums, uzbrukumu sekmīgi noslēdzot Ruslanam Kotļevam, un Bokišam sekmīgi izpildot realizāciju, rezultātam kļūstot jau 14:0. Tikai pašās puslaika beigās buldurnieki atbildēja ar Matīsa Zalcmaņa piezemējumu, bet Mihaila Tumina realizācijas sitiens tika nobloķēts no sāncenšu puses. 14:5 "Ežu" labā, tā noslēdzās pirmā spēles daļa.

Otrajā puslaikā "Adataiņi" turpināja krāt punktus. Divreiz izcēlās Ingus Aivars, bet Bokišs abas reizes bija precīzs, sitot realizāciju. "TFS Bulduri" regbisti spēja atbildēt tikai ar vienu piezemējumu – pašās pēdējās minūtēs sekmīgs izrāviens un piezemējums padevās Sandrim Jauntēvam. 28:10 "Ežu" labā – tāds bija mača galīgais iznākums.

"TFS Bulduri" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Protams, varējām nospēlēt labāk. Daudz bija jauno regbistu, bet tomēr viņi spēlēja bez redzamas vēlēšanās, bez uguntiņas. Otrajā puslaikā mūsu sniegums nedaudz uzlabojās, tomēr spēlējām pārāk bezzobaini. Čempionāta formula ir tāda, ka akcents tiek likts un pēdējām kārtām, tāpēc tagad galvenais ir noskaņot komandu cīņai un uzvarām. Redzēsim, kā atlikušajās spēlēs mums tas izdosies.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
– Mēs vēlamies pret "Miesniekiem" spēlēt finālā un varam vēl pacīnīties par vietu tajā. Aizsardzībā spēlējām labi, taču otrā puslaika beigās netikām ārā no savas zonas. Labi, ka puiši saprata šī mača nozīmīgumu. Ceļu uz finālu mums var pavērt uzvaras atlikušajos mačos ar bonusa punktiem. Šajā spēlē mēs vienkārši vairāk gribējām uzvarēt. Tas deva papildspēkus.

Pēc 23 no 30 pamatturnīra spēlēm "Miesnieki/Ķekava" ir 44 punkti (10 spēlēs), "LMT/Eži" 24 (8), "TFS Bulduri" 22 (9), "Garkalne/Livonia" 19 (6), RK "Fēnikss" 9 (7) un "Jūrmala/LLU" 0 (6).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!