Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šodien, 6. aprīlī, "Kiwi" bārā Vecrīgā notika preses konference, kurā ar kluba mērķiem un uzdevumiem pirms jaunās sezonas iepazīstināja populārais regbija klubs RFC "Livonia".

Iepazīstinot ar kluba mērķiem pirms jaunās sezonas, RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs uzsvēra, ka galvenais ir atkārtot aizpagājušā gadā sasniegto, kad "Livonia" izcīnīja uzvaras visos Latvijas sezonas turnīros, kuros piedalījās. "Pieaugušo komandai galvenais uzdevums ir virzība uz profesionālismu," teica Valdavs. "Savukārt otrs virziens ir jauniešu un meiteņu komandu attīstība. Visbeidzot trešais būs mūsu dalība starptautiskajā apritē."

Livoniešu kluba vadītājs Jānis Zuments paziņoja, ka septiņnieka vienību gaida divi turnīri Skotijā, bet Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā komanda startēs ar vienu komandu virslīgā, bet ar otru I līgā. Vēl "Livonia" vadītājs informēja, ka septiņnieka komandu palīdzēs trenēt Dienvidāfrikas regbija speciālists, bet Latvijas turnīros olimpiskajā regbijā startēs trīs vienības. "Svarīgs turnīrs būs Sanktpēterburgā, kur galveno trofeju izcīnīs Eiropas valstu čempioni," nobeidza Zuments.

"Uzskatu, ka "Livonia" kluba treniņu apstākļi ir vieni no labākajiem Baltijā," teica RFC "Livonia" regbija 15 komandas treneris Toms Zibolis. "Neslēpšu, ka starp vienības vadošajiem spēlētājiem ir traumas, taču ceram startēt ar pilnu sastāvu," sacīja Zibolis.

"Komandas vadība izvirzījusi visaugstākos mērķus," atzina RFC "Livonia" septiņnieka trenētājs Edmunds Ščavinsks. "Ir pamats cerībām, jo pirmssezonas turnīru "Winter Cup" noslēdzām otrajā vietā, priekšā palaižot tikai "Baltrex/Šiauliai". Savukārt pirms Skotijas tūres mūs sagaida nopietni treniņi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!