Foto: Jeļizaveta Iļjina
Sestdien, 28. maijā, Juglas stadionā notika Latvijas Regbija Virslīgas spēle starp "Ovāls/Jūrmala" un "Fēnikss" komandām, sīvā un neprognozējamā cīņā uzvaru ar 15:8 (0:0) izraujot "Ovāla" vienībai.

Jāuzsver, ka pēc šīs uzvaras "Ovāls/Jūrmala" apsteidza vienu bonusa punktu par rezultāta starpību guvušo "Fēniksu" kopvērtējumā, bet pašiem lai arī vajadzēja samierināties tikai ar četriem punktiem par parastu uzvaru. Interesanti, ka visi punkti tika gūti otrajā puslaikā. "Fēniksam" Rihards Zalte iesita sodu, tad Elmārs imbrass un Sandris Jauntēvs "Ovālam" izdarīja divus piezemējumus, panākot 10:3, bet mača izskaņā abas komandas vēl apmainījās piezemējumiem – Mārtiņš Bērziņš un vēlreiz Imbrass.

"Ovāls/Jūrmala" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Bija smagi un karsti... Pirmajā puslaikā nospēlējām slikti. Savukārt otrajā mača daļā, kad laukumā devās pieredzējušie Elmārs Imbrass un Sergejs Avdejevs, spēle aizgāja no rokas. Vēl uzvarā savu ieguldījumu deva arī Sandris Jauntēvs un Vjačeslavs Tiško. Mēs diezgan daudz eksperimentējām. Spēle nebija izteiksmīga. Pietrūka ļoti daudz cīņas spēlētāju, taču skaidrs, ka šādi spēlējot savā nākamajā mačā pret "Ežiem", pie panākuma netiksim...Šoreiz jāsaka tā – galvenais, ka uzvarējām! Punkti par vietu četriniekā no gaisa nekritīs, viss būs jāizcīna sīvā cīņā.

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Pirmajā puslaikā nebija tā, ka kāda komanda dominētu. Bija līdzīgs mačs. Savukārt otrajā mača daļā mūsu spēlētāji pieņēma muļķīgus lēmumus... Vajadzēja sist par vārtiem, būtu seši vai pat deviņi punkti vairāk. Kad izvirzījāmies vadībā pēc soda sitiena, nedaudz atslābām. Pretinieki to vien gaidīja. Ar tādu sniegumu nebijām pelnījuši uzvaru. Par vērtīgāko nosaukšu Mārtiņu Bērziņu. Viņš mums arī izdarīja vienīgo piezemējumu. Šoreiz iznāca tā, ka jaunība un azarts piekāpās pieredzes priekšā.

Tagad turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" ir 11 punkti (četrās spēlēs), "Garkalne/Livonia" – 10 (trijās), "Ovāls/Jūrmala" – septiņi (trijās), "Fēnikss" – seši (trijās) un "LMT/Eži" – viens (vienā). Nākamā spēle Virslīgā paredzēta sestdien, 4. jūnijā, atkal Juglā, kur "Fēnikss" šoreiz viesosies pie "LMT/Eži" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!