Foto: Zigismunds Zālmanis
Svētdien, 30. oktobrī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notika dienvidu kaimiņvalsts atklātais regbija čempionāts sieviešu komandām, kā arī turnīrs U18 vecuma meitenēm. Abās sacensībās ar labām sekmēm piedalījās Latvijas komandas.

"Uz Viļņu devās divas Latvijas izlases komandas," pastāstīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Uldis Ozoliņš. "Viena no tām pēc sastāva bija nedaudz stiprāka, bet otra vājāka. Sauksim tās par A un B vienībām. A komanda piedalījās atklātajā sieviešu čempionātā, kurā kopskaitā bija piecas vienības. Trīs Viļņas Regbija akadēmijas komandas, Rīgas klubu izlase un mēs. Aizvadījām trīs spēles, divreiz ar 24:0 un 34:0 uzvarot VRA otro vienību, bet vienreiz tikai ar 7:10 piekāpjoties Viļņas pirmajai komandai. Rezultātā pieaugušo sieviešu konkurencē mūsu pirmā komanda izcīnīja trešo vietu. Savukārt pēc tam notika turnīrs U18 vecuma grupas meitenēm, kurā abas mūsu vienības aizvadīja spēles ar Lietuvas vienaudzēm. Pirmā komanda uzvarēja otro ar 36:0, bet laukuma saimnieces lietuvietes pārspēja ar 48:5, tādējādi izcīnot pirmo vietu."

"Rezultatīvākās spēlētājas mūsu sastāvā bija Izabella Kvecko (RFC "Livonia") ar 37 punktiem, Elīna Švāgere (SK "Imanta") ar 31, Viktorija Brikmane (RFC "Livonia") ar 20 un Patrīcija Paula Mūrniece (SK "Imanta") ar 15 punktiem. Kopumā deviņas mūsu regbistes atzīmējās ar rezultatīvām darbībām. Jāpiebilst, ka izlasēs spēlēja četru klubu pārstāves: no RFC "Livonia", RK "Jūrmala", SK "Imanta" un RK "Selena"," nobeidz Uldis Ozoliņš.

"Jaunajām regbistēm daudz deva divu dienu treniņnometne pirms turnīra," savu komentāru neliedza RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs. "Mūsu ovālās bumbas censones darbojās ar lielu un pozitīvu atdevi. Mani meitenes patīkami pārsteidza. Domāju, ka nākamgad vai aiznākamgad šīs mūsu jaunietes spēs satricināt Eiropu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!