Svētdien, 16.augustā Baldonē "Garkalne"/"Livonia" pārspēja "Ķekava"/"Miesnieki" vīrus ar rezultātu 25:23 (17:10), tādējādi Baltijas TOP līgā Latvijas čempioni izcīnīja 5. vietu, bet "Miesnieki" palika 6. pozīcijā, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

"Garkalne"/"Livonia" lielu ofensīvu sāka pēc pirmajām piecām minūtēm, kad "Kekava"/"Miesnieku" aizsardzība neko nespēja pret "melnās" komandas uzbrukumu. Trīs piezemējumus deviņu minūšu laikā veica Ivo Kapiņš, Norberts Bekmanis un Valērijs Runco, kurš vēl divus punktus guva ar realizāciju un panāca 17:0 izrāvienu.

Līdz pārtraukumam "Miesnieki" desmit punktus atspēlēja – Juris Iesalnieks iesita soda sitienu, Guntis Cirša nolika bumbu aiz piezemējuma līnijas un Jurim Iesalniekam izdevās arī realizācijas sitiens, un pārtraukumā ejot "Garkalne"/"Livonia" pārsvars bija vairs tikai septiņi punkti (17:10).

Otrā puslaika sākumā ar soda sitieniem apmainījās abu komandu piecpadsmitie numuri – standartsituāciju sitienus precīzi izpildīja Runco un Iesalnieks (20:13), bet "Miesnieku" Latvijā studējošais britu regbists Godfeivors Maduka saasināja spēli, ienesot bumbu aiz līnijas un pietuvojoties "Garkalnei"/"Livonia" līdz rezultātam 18:20. Uzvaras punktus ar piezemējumu 64. minūtē guva Miķelis Jurevičs. Rezultāts kļuva 25:18 viesu labā.

Jau spēles kompensācijas laikā Normundam Tamužam sensacionāli izdevās piezemēt gandrīz vārtiem pa vidu un panākt 23:25. Šķita, ka spēlei ir neizbēgams papildlaiks, jo nebija šaubas, ka visu spēli precīzi spēlējošais Juris Iesalnieks šādu realizācijas sitienu varētu netrāpīt un neizlīdzinās rezultātu.

Ja Latvijas čempionāta spēlē, kur Juris Iesalnieks bija precīzs un panāca izlīdzinājumu spēlē pret "Eži"/"EK Sistēmas", tad šoreiz pret livoniešiem sitiens bija neprecīzs un līdz ar to rezultāts uz tablo nemainījās – 23:25.

Pēc "Garkalne"/"Livonia" spēles atsākšanas, tiesneša pieliktā viena minūte spēles laika un Reiņa Pepas dzeltenā kartiņa, jau vairs neko neapdraudēja.

Spēle par 5. vietu Baltijas TOP līgā bija vairāk simboliska, bet abu komandu daudz nopietnāka tikšanās notiks 5. septembrī – Latvijas čempionāta ietvaros, kas visdrīzāk izšķirs čempionu titula pretendentu likteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!