Foto: F64
Latvijas regbijs jau vairākus gadus nespēj nostāties uz stabilitātes takas. Dažādām iekšējām nesaskaņām, tiesas procesiem, ārkārtas kongresiem un strīdiem tagad klāt nākušas jau daudz nopietnākas problēmas – Latvijas Regbija federācijai (LRF) apturēts valsts finansējums, bet pati LRF var zaudēt atzītās sporta federācijas statusu.

IZM konstatējusi, ka pašreizējie LRF statūti neatbilst labas pārvaldības principiem, jo, piemēram, LRF izpildinstitūcijas locekļi amatā ir ievēlēti uz nenoteiktu laiku. Ar šo pārkāpumu, IZM ieskatā, ir pietiekami, lai tiktu izskatīts jautājums par atzītās sporta federācijas statusa atņemšanu.

Ņemot vērā, ka LRF juridiskā ceļā novērst nepilnības tik ātri nevar, šobrīd atklāts ir jautājums par valstsvienības spēļu finansējumu. Latvijas regbija XV izlasei 2. aprīlī mājās jāuzņem Luksemburga, bet pēc tam bija paredzēta spēle Ungārijā, kas tagad vairs nav atrodama oficiālajā kalendārā. Pēc tam Latvijas lielajai regbija izlasei 23. un 7. maijā jāaizvada pērnruden Covid-19 dēļ nenotikušās spēles – attiecīgi pret Zviedriju (mājās) un Čehiju (viesos).

LRF prezidents Aivars Pilenieks sarunā ar portālu "Delfi" nebija ļoti sarūgtināts par finansējuma apturēšanu, ļaujot noprast, ka problēmas – pēc viņa domām – ir viegli atrisināmas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!