Foto: F64
7.oktobrī notikušajā kārtējā Latvijas Regbija federācijas (LRF) biedru ārkārtas sapulcē par prezidentu ievēlēts Kārlis Vents, kurš tagad arī oficiāli apstiprināts šajā amatā Uzņēmumu reģistrā (UR).

Vents jau trešo reizi ievēlēts par LRF prezidentu, bet divas reizes viņa apstiprināšanu noraidīja UR. Tagad kopā ar Ventu organizācijas valdes locekļu amatos ievēlēti Zane Sirsniņa-Kukaine un Andrejs Šilinskis, bet UR veicis izmaiņas LRF amatpersonu sastāvā, nostiprinot augstāk minēto personu juridisko statusu un tiesības ieņemt un pildīt federācijas prezidenta un valdes locekļu amatus un pienākumus.

Līdz ar to ir noslēdzies vairāk nekā pusgadu ilgušās neskaidrības, kas saistītas ar federācijas vadības jautājumu.

"Pašreiz par svarīgāko uzdevumu esmu izvirzījis panākt vienotu mērķu nodefinēšanu, lai katrs atsevišķi un visi kopā mēs, kā regbija sabiedrība saprotam, kāpēc kaut ko darām un, ko vēlamies kopīgi sasniegt. Jaunajai vadībai ir stratēģisks redzējums regbija attīstībai. Tāpat ir izstrādātas vadlīnijas, kur investēt laiku un enerģiju. Tomēr būtisks ir apaļā galda princips, kur ikviens aktīvs regbija klubs var izteikt viedokli, pakritizēt, atrast kompromisu un galvenais sasniegt rezultātu. Sakārtota vide, konkrēti plāni un sasniedzami mērķi ir mūsu prioritāte," turpmākos darbus īsi nosauc LRF prezidents Kārlis Vents.

Kārlis Vents savulaik pats spēlējis regbiju (sāka spēlēt regbiju 11 gadu vecumā), bet jau vairākus gadus aktīvi darbojas Latvijas regbijā. Šajā laikā viņš ir bijis Latvijas vīriešu izlašu menedžeris, Latvijas Regbija federācijas ģenerālsekretārs, kā arī šobrīd ir viens no "Rugby Europe" regbijs-7 turnīru tehniskajiem direktoriem.

Arī iepriekš Vents savu profesionālo darbību ir cieši saistījis ar sporta menedžmentu. No 2012. līdz 2019.gadam Vents, kurš studējis sporta menedžmentu Anglijā, bija hokeja skolas "Rīga" direktors.

"Par ilgtermiņa prioritāti regbija federācijā esmu izvirzījis – regbija, kā sporta veida attīstību Latvijā, kas sevī iekļauj gan jaunu spēlētāju piesaisti, gan esošo turnīru un čempionātu organizatorisko pilnveidi un sieviešu un vīriešu izlašu startus. Tāpat viena no lielajām prioritātēm ir – mums jākļūst par neatņemamu un organisku Eiropas regbija saimes sastāvdaļu. Tas nozīmē – startējam Eiropas līmeņa turnīros, ciešāk sadarbojamies pieredzes apmaiņas jautājumos, esam pie "apaļā galda", kad tiek lemti nākotnes jautājumi Eiropas līmenī, kā arī gūstam finansējumu, kur Eiropas un Pasaules regbijs to piedāvā," saka Vents.

Arī Zane Sirsniņa – Kukaine nāk no regbija vides un pati spēlējusi regbiju. "Ar regbiju esmu pazīstama kopš 1996.gada, kad brālis uzsāka trenēties regbijā. Sports vienmēr ir bijis mūsu ģimenes pamatvērtība, tāpēc likumsakarīgi, ka pienāca brīdis, kad nolēmām dibināt sieviešu regbija klubu "Selēna". Regbiju spēlēju jau 13 gadus. Kopš 2011.gada esmu Latvijas izlases spēlētāja, ilggadēja sieviešu izlases kapteine, vairākkārt atzīta par "Gada labāko spēlētāju". Esmu ieguvusi juridisko izglītību un ikdienā vadu ārstniecības iestādi, kurā strādā vairāk nekā 100 darbinieku. Apzinos mērķus uz kuriem būtu jātiecas sieviešu regbijā, tāpēc par vienu no savām prioritātēm uzskatu sieviešu regbija attīstību Latvijā."

Andrejs Šilinskis jaunajā amatā cer uzlabot federācijas organizatoriskos jautājumus. " Regbiju sāku spēlēt 11 gadu vecumā, leģendārā Ulda Bautra vadībā. Regbijs palīdzēja saprast tādas vērtības, kā komanda, disciplīna un nepadošanās. Sasniedzot jaunieša gadus, no regbija aizgāju, bet visus šos pēdējos 20 gadus sekoju līdzi notiekošajam. 2019. gadā tiku uzrunāts nākt palīgā Latvijas Regbija Federācijas attīstībai, kā padomes loceklis. Šajā laikā ir izdevies ieviest digitalizētu spēlētāju licencēšanas sistēmu, modernizēt LRF mājaslapu, uzlabot finanšu uzskaiti un caurredzamību. Esmu arī "Rugby Europe" Riska un Audita komisijas loceklis. Par savu prioritāti uzskatu maksimālu federācijas darbības procesu sistematizāciju, caurspīdīgumu un labas pārvaldības principu ievērošanu. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!