Foto: AFP/Scanpix/LETA
2019. gada Pasaules kausa regbijā ieguvēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija-15 izlase svētdien Marseļā izcīnīja uzvaru šī gada meistarsacīkšu pirmajā spēlē.

DĀR ar rezultātu 18:3 (6:3) pārspēja Skotiju.

Pirmajā puslaikā abas izlases punktus guva ar soda sitieniem, DĀR rindās divreiz izceļoties Menijam Libokam, bet skotiem precīzu sitienu izpildot Finam Raselam. Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs DĀR komanda divreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā un pievienoja vienu realizāciju (18:3), ar labu aizsardzību liedzot pretiniekiem atspēlēties.

DĀR izlasē piezemējumus veica Pīters Stefs du Doits un Kurts Lī Arendse, bet realizāciju izpildīja Fafs de Klerks.

B grupā sestdien Īrija ar rezultātu 82:8 sagrāva Rumāniju. Šajā grupā cīnīsies arī Tonga.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisināsies deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visas astoņas ceturtdaļfinālistes un katras grupas trešo vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!