Foto: AFP/Scanpix/LETA
Velsas regbija-15 izlase svētdien Lionā Pasaules kausa mačā ar rezultātu 40:6 (10:6) pārspēja Austrāliju un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Jau spēles pirmajās minūtēs bumbu ieskaites zonā nogādāja velsietis Gerets Deiviss un precīzu realizāciju pievienoja Dens Bigars, bet līdz 14.minūtei Bens Donaldsons atbildēja ar diviem soda sitieniem - 7:6 Velsas labā. Līdz puslaika beigām Gerets Anskombs realizēja trīs soda sitienus un velsiešu pārsvaru nostiprināja līdz desmit punktiem.

Velsieši otrajā puslaikā vēl vairāk attālinājās rezultātā, nesaņemot no austrāliešiem gaidīto pretestību, turklāt pretinieki pieļāva daudz kļūdu. Anskombs pievienoja vēl trīs soda sitienus, vienu realizāciju un vienu dropsitienu, bet ar piezemējumiem atzīmējās Niks Tompkinss un Džeks Morgans.

Velsas uzvarā lielu artavu ieguldījušais Deiviss tika nomainīts mača 61.minūtē.

Austrālijai pēc zaudējuma Fidži un Velsai draud neiekļūšana Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

C apakšgrupā Velsai ir 14 punkti trīs spēlēs, pa sešiem punktiem guvušas Fidži divos mačos un Austrālija trīs cīņās, kamēr pa diviem punktiem ir divus dueļus aizvadījušajām Gruzijai un Portugālei.

Savukārt Skotijas izlase Nicā ar rezultātu 45:17 (24:10) uzvarēja Tongu.

Skotijas izlasē piezemējumus veica septiņi dažādi spēlētāji, bet ar pieciem precīziem realizācijas sitieniem izcēlās Fins Rasels. Pretinieki rindās divas realizācijas viens precīzs soda sitiens bija Viljamam Havili.

B apakšgrupā 14 punkti trijos mačos ir Īrijai, desmit punktus trīs cīņās guvusi DĀR, pieci punkti ir Skotijai, bet bez punktiem ir Tonga un Rumānija, šīm trīs izlasēm aizvadot pa divām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!