Foto: Publicitātes foto
Pēc piekāpšanās līdzvērtīgā cīņā titulētajam Lietuvas klubam "Baltrex" no Šauļiem Baltijas Top līgas regbijā pusfināla spēlē Garkalnes regbija kluba "AlphaLane/Livonia" galvenais treneris Nīls Džonsons pie zaudējuma iemesliem minēja, ka pretinieki ir piespieduši livoniešus kļūdīties, bet paši livonieši nav izmantojuši radušās iespējas. Taču kā svarīgāko jeb spēles likteni izšķirošo momentu treneris uzsvēra muļķīgo noraidījumu pirmā puslaika vidū, jo šī noraidījuma laikā "Baltrex" guva 14 punktus, informē RK "Livonia" pārstāvis Ivars Bācis.

Baltijas Top līgas regulārajā sezonā RK "AlphaLane/Livonia" ļoti līdzīgā cīņā ar 21:17 bija uzvarējusi "Baltrex", šo titulēto Šauļu komandu pārspējot pirmo reizi vēsturē. Arī pusfināla spēle Baldones stadionā bija ļoti līdzīga un aizraujoša, tomēr beigās ar 14:26 piekāpās Lietuvas komandai. Līdz ar to livonieši spēlēs mazajā finālā par bronzas medaļām

"AlphaLane/Livonia" galvenais treneris Nīls Džonsons norāda, ka spēlētāji nav izmantojuši iespējas, savukārt pretinieki ir ļoti labi nospēlējuši, piespiežot livoniešus kļūdīties. "Lielāka daļa pirmā puslaika tika spēlēts laukuma vidusdaļā, un mums bija vairākas iespējas. Pirmā puslaika vidū mēs saņēmām tiešām muļķīgu dzelteno kartīti un 10 minūšu noraidījumu. Mēs soda sitienu izsitām autā, bet pēc nesekmīgas bumbas ievadīšanas spēlē pret pretinieku spēlētāju tika nospēlēts nevajadzīgi rupji, par ko saņēmām noraidījumu. Un tad pēc pāris minūtēm viņi veica pirmo piezemējumu un vēl dažas minūtes vēlāk sekoja otrs piezemējums ar vēl vienu precīzu realizāciju, tādējādi mazākumā ielaidām 14 punktus" stāsta Nīls Džonsons.

"Ja mēs skatāmies uz spēli kopumā, tad jāteic, ka problēma bija "Baltrex" radītā spiediena dēļ pieļautās daudzās piespiedu kļūdas. Neuzvarējām vairākās cīņās, bijām spiesti atkāpties. Kļūdījāmies piespēlēs, kad devāmies uzbrukumā. Pieļāvām arī dažas nepiespiestas kļūdas, kad vajadzēja pabeigt labi iesāktu uzbrukumu," norāda "Livonia" galvenais treneris un uzslavē pretiniekus: ""Baltrex" bija ļoti stipri. Viņi ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, kas radīja mums problēmas uzbrukumā. Viņu sagatavotība, spēks un izturība beigās bija nedaudz labāka nekā mums."

"Mums vajadzēja izmantot iespēju, kad lietuvieši bija palikuši 13 spēlētāju sastāvā. Taču mums kādi pieci spēlētāji bija ar līdz galam vēl nesadziedētām traumām. Tas nepalīdzēja. Mēs spēlējām zem spiediena, ko sarūpēja pretinieku labā aizsardzība. Domāju, ka dzeltenā kartīte un noraidījums, piespiedu kļūdas mums "dārgi izmaksāja" pirmajā puslaikā, ļaujot pretiniekiem gūt 20 punktus. Otrajā puslaikā disciplīnas neievērošana deva "Baltrex" gūt sešus punktus ar soda sitieniem, taču mēs tik un tā uzvarējām otro puslaiku ar veikto piezemējumu un realizāciju," stāsta Džonsons.

"Šajā spēlē "Baltrex" parādīja, kāpēc viņi tik daudz ir spēlējuši finālā un uzvarējuši septiņas reizes. Ja šogad tāpat kā pērn būtu jāspēlē divas spēles pusfinālā, tad būtu diezgan interesanti redzēt, vai mēs spētu atgūties un divu spēļu summā viņus pārspēt. Taču ar vairākiem traumētiem spēlētājiem tas būtu ļoti grūti izdarāms," secina "Livonia" galvenais treneris.

"Mums ir jātrenējas cītīgāk, mums jāsasniedz tāds pats fiziskās sagatavotības līmenis, kāds ir "Baltrex," uzsver Džonsons un turpina: "Esmu lepns par puišiem. Viņi tiešām pamatīgi pūlējās. Spēlētāji būs vīlušies, kad tagad skatīsies spēles ierakstu. Viņi redzēs, ka izniekoja dažas lieliskas iespējas, kas mums dotu iespēju uzvarēt šo spēli. Disciplīnas neievērošana, piespiedu kļūdas, nepiespiestās kļūdas – tas viss kopā arī noveda pie tā, ka rezultāts bija 14:26 mums par sliktu. Taču puiši šogad ir zaudējuši tikai divās spēlēs – pret "Vairas" un "Baltrex", un šīs komandas ir iekļuvušas finālā, tāpēc uzskatu, ka nav iemeslu būt pārāk vīlušamies," norāda ārvalstu regbija speciālists.

"Kā saka, jo smagāk tevi nospiež zemē, jo ātrāk jāspēj tikt augšā. Un tas mums ir tagad jāizdara, jo mūs tagad gaida bronzas medaļu spēle pret "Geležinis Vilkas", kas ir ļoti stipra un fiziskas komanda. Viņi centīsies pierādīt, ka ir spējīgi mūs uzvarēt, jo regulārajā sezonā mēs viņus apspēlējām. Būs smaga spēle. Šī būs pēdējā sezonas spēle, tāpēc centīsimies uzvarēt, lai sezonu pabeigtu uz pozitīvas nots," ar optimistisku domu sarunu noslēdz Džonsons.

"AlphaLane/Livonia" Baltijas Top līgā bronzas spēle paredzēta 14. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!