Foto: AP/Scanpix/LETA
Argentīnas regbija izlase sestdien Marseļā trešo reizi valstsvienības vēsturē iekļuva Pasaules kausa pusfinālā.

Argentīna ceturtdaļfinālā ar 29:17 (6:10) pieveica Velsu.

Spēle sākās ar argentīnieša Emiliano Bofelli neprecīzu soda sitienu, bet pēc tam iniciatīvu pārņēma velsieši, ar Dena Bigara piezemējumu, realizāciju un soda sitienu 21. minūtē panākot 10:0, bet astoņas minūtes vēlāk nerealizējot soda sitienu.

Puslaika beigās Bofelli realizēja divus soda sitienus, bet otrā puslaika sākumā - vēl divus, panākot 12:10 vadību jau Argentīnai.

55.minūtē velsiešiem piezemējumu veica Tomoss Viljamss, realizāciju iesitot Bigaram un atjaunojot vadību Velsai (17:12).

Tomēr spēles beigas labāk aizvadīja Argentīna, divreiz piezemējot bumbu Velsas ieskaites laukumā un Bofelli iesitot realizācijas sitienus, bet spēles kompensācijas laikā soda sitienu realizēja Nikolass Sančess.

Argentīna pusfinālā spēlēja arī 2007. gadā, izcīnot trešo vietu, un astoņus gadus vēlāk, finišējot ceturtajā vietā.

Sestdien ceturtdaļfinālu aizvadīs arī Īrija ar Jaunzēlandi, uzvarētājai kļūstot par Argentīnas pretinieci.

Svētdien ceturtdaļfinālos tiksies Francija ar DĀR, kā arī Anglija ar Fidži.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!