Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules kausa izcīņas regbijā fināla galvenais tiesnesis Veins Bārnss atklāja, ka pret viņu un viņa ģimeni vērsta ļaunprātīga vardarbība sociālajos tīklos, un tā esot pārkāpusi robežu, tāpēc viņš vēlas, lai vainīgie tiktu sodīti, raksta BBC.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa izcīņā triumfēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) valstsvienība, kas finālā ar 12:11 pārspēja Jaunzēlandi. Bārnss izšķirošajā mačā parādīja sarkano kartīti Jaunzēlandes izlases kapteinim Semam Keinam. Sarkanā kartīte finālā tika parādīta pirmo reizi turnīra vēsturē.

"Kad cilvēki izsaka draudus jūsu sievai un bērniem, viņi ir jāsauc pie atbildības un jāsoda," sacīja Bārnss. "Draudi ar seksuālu vardarbību, paziņojumi par to, ka viņi zina, kur mēs dzīvojam, pārkāpj robežu."

"Sociālie mediji kļūst arvien sliktāki, un tas ir skumji šim sportam. Sociālajos tīklos esmu vairāku iemeslu dēļ. Viens no tiem ir veicināt labdarību, kā arī popularizēt tiesnešu darbu un skaidrot, ka šie nav viegli pienākumi," viņš stāstīja, apzinoties, ka tāpēc cilvēki viņam var sūtīt niknas vēstules.

Līdz šim Bārnss esot spējis norobežoties no sociālo tīklu negatīvās puses, tomēr tiklīdz naidpilnajos tekstos parādījās draudi viņa ģimenei, viņš vairs nevēlējās ar to sadzīvot.

"Es vēlos, lai tiktu atrasti veidi, kā saukt pie atbildības šos cilvēkus, lai sociālo tīklu vietnes var novērst šādus gadījumus, kā arī, lai iesaistās valsts pārvaldes," uzsvēra tiesnesis.

Bārnss savā karjerā Pasaules kausā tiesājis piecas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!