Foto: AFP/Scanpix
Kamerūnas futbola izlase pēc nespējas vienoties par spēlētāju prēmiju apmēriem atteikusies izlidot uz Pasaules kausa finālturnīra norises vietu Brazīlijā, vēsta Francijas laikraksts "L'Equipe".

Par futbolistu prēmiju apmēriem vienprātība nav panākta sarunās starp pašiem spēlētājiem un vietējo futbola federāciju. Pašlaik izlase plāno vēl vairākas dienas uzkavēties Kamerūnā, lai censtos vienoties ar federāciju.

Pirms tam šonedēļ Kamerūnas izlases spēlētāji tradicionālajā vizītē pie valsts premjerministra atteicās saņemt viņa dāvāto valsts karogu. Svinīgajā procesijā iejaucās izlases galvenais treneris Folkers Finke, saņemot karogu futbolistu vietā.

Iepriekšējais federācijas piedāvājums prēmiju apmēriem galdā tika likts piektdien. Tas paredzēja spēlētājiem no rīkotāju piešķirtajām prēmijām piešķirt 6%, ja dalība turnīrā tiks noslēgts jau pēc grupu spēlēm. Piešķiramie procenti ar katru nākamo sacensību kārtu pieaugtu, pusfināla sasniegšanas gadījumā tiem sasniedzot 50%.

Līdzīgs konflikts Kamerūnas futbola izlasē bija arī pirms 2002.gada Pasaules kausa finālturnīra.

Pirmajā gaidāmā finālturnīra spēlē Kamerūnas valstsvienībai 13.jūnijā jāspēkojas ar Meksiku. Tāpat to sagaida A apakšgrupas cīņas pret Brazīliju un Horvātiju.

Pasaules kausa finālturnīrs no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!