Foto: AFP/Scanpix
Tuvojoties Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanām, šīs organizācijas pašreizējais vadītājs Zeps Blaters zaudējis Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidenta Mišela Platinī atbalstu.

"Vairs viņu neatbalstu. Tas ir beidzies," ceturtdien izteicās Platinī. "Viņš to zina - esmu to Blateram pateicis. Domāju, ka FIFA organizācijai nepieciešamas jaunas vēsmas."

"Blatera pārvēlēšana FIFA prezidenta amatā nenāktu par labu futbolam. Taču viņš ir cilvēks, kuru jārespektē, un viņam pieder mana cieņa," pauda UEFA prezidents.

Kā zināms, 78 gadus vecais Blaters atklāja, ka nākamgad grasās atkārtoti kandidēt uz FIFA prezidenta krēslu, ko viņš ieņem jau kopš 1998.gada. Viņš tika pārvēlēts 2002., 2007. un 2011.gadā.

Pēdējā laikā Blaters arvien vairāk tiek vainots korupcijā saistībā ar veidu, kā Katara ieguva tiesības rīkot 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru. Tāpat daudzas valstis ir dusmīgas arī par Blatera solījumu neturēšanu, jo 2011.gadā pēc pārvēlēšanas šveicietis solīja, ka tas būs viņa pēdējais pilnvaru termiņš.

Tieši Platinī tiek uzskatīts par reālāko Blatera aizvietotāju, taču to, vai kandidēs uz FIFA prezidenta amatu, viņš solījis paziņot vien vasaras izskaņā vai septembrī, kaut sākotnēji bija pavēstījis, ka izdarīs to jau Pasaules kausa finālturnīra laikā.

Platinī atzina, ka ir ļoti apmierināts ar darbu UEFA, taču laiks domāt arī par nākotni. "Domāju par to, vai startēt FIFA prezidenta vēlēšanās, taču jebkurā gadījumā nav tā, ka man būtu jāizvēlas starp došanos uz slimnīcu vai cietumu."

Prezidenta vēlēšanas plānotas nākamā gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!