Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa finālturnīra pirmajās dienās laboti vairāki rekordi un piedzīvoti vēsturiski mirkļi. Savu vārdu tagad vēsturē ierakstījis arī Bosnijas un Hercegovinas futbola izlases spēlētājs Seads Kolašinacs, kurš gan labprāt nebūtu veicis šo ierakstu "vēstures grāmatās".

Priekšsacīkšu F grupas spēlē pret Argentīnu Pasaules kausa debitantes Bosnijas un Hercegovinas 20 gadus vecais aizsargs Kolašinacs raidīja bumbu savos vārtos, kļūstot par ātrākā savos vārtos iesistā "gola" autoru. "Schalke 04" komandas spēlētājam šī ir tikai piektā spēle valstsvienībā, bet debiju Bosnijas un Hercegovinas izlases rindās viņš piedzīvoja pērnā gada 18.novembrī spēlē pret… Argentīnu.

Kolašinacs bumbu savos vārtos raidīja brīdī, kad bija nospēlētas 2:08 minūtes. Pirms tam "rekords" piederēja Paragvajas izlases aizsargam Karlosam Gamarem, kurš 2006.gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē pret Angliju bumbu savos vārtos iesita pēc nospēlētām 2:46 minūtēm.

Pēc Kolašinaca gūtajiem vārtiem šis finālturnīrs ir jau pārspējis 2010.gada Pasaules kausu, jo jau trīsreiz futbolisti bumbu iesituši savos vārtos (pirms četriem gadiem visā turnīrā bija divi gadījumi). Kā zināms, jau turnīra pirmajā spēlē savos vārtos bumbu iesita brazīlietis Marselu, bet svētdien "izcēlās" Hondurasas vārtsargs Noels Valjadaress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!