Foto: AP/Scanpix
Portugāļu speciālists Karlušs Keirušs pēc Pasaules kausa izcīņas noslēguma pametīs Irānas futbola izlases galvenā trenera amatu.

Par šādu lēmumu ceturtdien paziņojis pats 61 gadu vecais speciālists, kurš Irānas izlases galvenā trenera amatā stājās 2011.gadā.

"Es vēlējos palikt, taču vietējā federācija un Sporta ministrija to negrib", pavēstīja Keirušs.

Tiek vēstīts, ka Irāna nevar atļauties Keiruša pakalpojumus, jo viņa gada alga tiek lēsta 4,5 miljonu dolāru (3,3 miljonu eiro) apmērā.

Keirušs jau pavēstījis, ka viņa lēmums pamest Irānas izlasi nekādā gadījumā neietekmēs viņa darbu Brazīlijā, kur valstsvienība šobrīd aizvada Pasaules kausa izcīņu.

Kā zināms, pirmajā Pasaules kausa mačā Nigērija pirmdien nospēlēja 0:0 ar Nigēriju, bet sestdien tai gaidāms duelis pret spēcīgo Argentīnu.

Pirms pievienošanās Irānas izlasei Keirušs no 2008.gada vadīja Portugāles valstsvienību, bet 2010.gada septembrī tika atlaists no amata, jo viņš saņēma sešu mēnešu diskvalifikāciju par Portugāles Antidopinga komitejas (AdoP) vadītāja aizvainošanu un cenšanos aizliegt futbolistiem veikt dopinga analīzes.

Keirušs palīdzēja Irānas izlasei pēc viena finālturnīra izlaišanas atgriezties Pasaules kausā.

Portugāļu speciālists vairākus gadus bija leģendārā Aleksa Fergusona palīgs Anglijas vienībā Mančestras "United", bet 2003./2004.gada sezonā viņš vadīja Spānijas grandu Madrides "Real".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!