Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā piektdien sensacionāli iekļuva Kostarikas futbola izlase, kas D grupā izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs.

Kostarika, kuru pirms turnīra visi dēvēja par šīs grupas pastarīti, savā otrajā spēlē ar 1:0 (1:0) pieveica Itāliju. Tādējādi D grupā cerības uz 1/8 finālu zudušas jau Anglijai, kurai bija nepieciešama Itālijas uzvara, lai saglabātu izredzes turpināt cīņu par medaļām. Savukārt otro ceļazīmi no šīs grupas savstarpējā spēlē izcīnīs Itālija un Urugvaja.

Spēles favorīti Itālijas futbolisti mača gaitā izveidoja tikai pāris vārtu gūšanas momentus, bet ļoti bīstamus - īsti nevienu. Savukārt Kostarika pirmajā puslaikā vairākas reizes bīstami uzbruka, bet reizi Itāliju "pažēloja" tiesnesies, strīdīgā situācijā nepiešķirot 11 metru soda sitienu.

Neilgi pēc soģa strīdīgā lēmuma Kostarika guva savus vienīgos vārtus. Pēc centrējuma soda laukumā pie tālā staba grūtā situācijā līdz bumbai ar galvu pamanījās aizsniegties Kostarikas komandas kapteinis Braians Ruiss, pēc kura sitiena bumba trāpīja pa pārliktni un šķērsoja vārtu līniju, ko fiksēja jaunā "goal line" sistēma.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

$d_id=48; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!