Foto: Reuters/Scanpix
Ganas futbola izlases spēlētāji ir pieprasījuši no valsts Futbola federācijas izmaksāt prēmijas, piedraudot ar neiziešanu laukumā pēdējā grupas spēlē pret Portugāli, ziņo ārzemju mediji.

Futbolisti ir pieprasījuši prēmijas trīs miljonu dolāru apmērā (2,2 miljoni eiro), raksta portāls "goal.com".

Ganas Futbola federācijas vadība nenoliedz, ka spēlētāju nometnē ir sākušies "nemieri", un apsolījusi jautājumu ar prēmijām atrisināt pēc mača ar Portugāli.

Vēlāk kļuva zināms, ka Ganas valdība ir piekritusi izmaksāt futbolistiem viņiem piesolīto naudu, un tā trīs miljoni ASV dolāru skaidrā naudā ar čārtera lidmašīnu tiek nogādāti uz Brazīliju, paziņojis Ganas sporta ministrs Džozefs Jammins.

"Spēlētāji uzstāja, ka vēloties savas prēmijas saņemt skaidrā naudā, un valdībai nācās steigšus to meklēt un pasūtīt čārtera raisu uz Brazīliju," intervijā "Bloomberg" paziņojis ministrs, norādot, ka runa ir par summu, kas pārsniedz trīs miljonus dolāru.

Kā zināms, Ganas izlase pirmajā G grupas spēlē ar 1:2 zaudēja ASV, bet otrajā nospēlēja neizšķirti ar Vāciju, bet vēl saglabā izredzes iekļūt astotdaļfinālā. Lai to panāktu, ganiešiem pēdējā grupas spēlē jāuzvar Portugāle un jācer, ka Vācija pārspēs amerikāņus ar lielāku vārtu starpību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!