Foto: Reuters/Scanpix
Urugvajas futbola vadība nolēmusi iesniegt apelāciju skandalozā uzbrucēja Luisa Suaresa lietā, taču saprot, ka ir mazas izredzes ko mainīt FIFA lēmumā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Kā zināms, 2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvaja izmantoja iegūto skaitlisko vairākumu un ar 1:0 (0:0) pieveica Itāliju. Itāļus mazākumā atstāja tiesnesis, strīdīgā situācijā piešķirot sarkano kartīti. Savukārt spēles 79.minūtē tiesneši "nogulēja" Suaresa kārtējo kodienu, šoreiz viņš savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Drīz pēc šī incidenta Urugvaja guva uzvaru nesošos vārtus.

FIFA par Suaresa rīcību uzsāka izmeklēšanu un ceturtdien nolēma bargi sodīt futbolistu - viņam piespriesta deviņu spēļu diskvalifikācija izlašu līmenī un četru mēnešu pilnīga diskvalifikācija no futbola. Tas nozīmē, ka Suaress nevarēs palīdzēt Urugvajai Pasaules kausa 1/8 finālā pret Čīli, bet futbola laukumā sava kluba "Liverpool" rindās varēs atgriezties tikai 1.novembrī.

"Tas ir pārāk bargs lēmums un nav pietiekami daudz pierādījumu. Nesenā pagātnē esmu redzējis arī agresīvākus pārkāpumus," žurnālistiem pēc lēmuma teica Urugvajas Futbola federācijas prezidents Vilmars Valdess. "Tas ir nežēlīgs sods. Nezinu, kādus argumentus viņi sniedza, bet tas ir pārāk bargs lēmums Suaresam."

"Sajūta, ka Urugvaja būtu padzīta no Pasaules kausa. Mēs visi labi zinām, ko Urugvajas izlasei nozīmē Suaress, un visam futbolam - jebkurai komandai Suaresa nespēlēšana ir liels zaudējums," piebilda Valdess, apstiprinot, ka juristi jau sākuši apelācijas sastādīšanu. "Mums laiks ir trīs dienas, esam jau sākuši strādāt pie apelācijas iesniegšanas."

Tikmēr Urugvajas delegācijas pārstāvji apliecinājuši, ka FIFA jau lūgusi Suaresam atstāt valstsvienības rindas un atdot viņam izsniegto akreditāciju. Urugvajas masu mediji ziņo, ka Suaress pametis valstsvienības rindas un devies atpakaļ uz dzimteni, kur viņu lidostā sagaidīt ieradušies desmitiem tūkstošu fanu, tādējādi paužot atbalstu savam elkam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!