Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 3. jūlijā, Vaidavā risinājās Latvijas Jaunatnes olimpiādes regbija 7 sacensības meitenēm, uzvaru izcīnot Jūrmalas komandai, taču viņu galvenās sāncenses no Jaunpiebalgas novada pēc cīņām palika neapmierinātas, uzskatot, ka nelabvēlīgi viņām traktēti vairāki nolikuma punkti un arī tiesāšana neesot bijusi objektīva.

Ļoti karstajā dienā Jūrmalas pilsētas komanda Jaunpiebalgu divās spēlēs uzvarēja ar 10:7 un 5:0, izcīnot zelta medaļas. Sudrabs tika Jaunpiebalgai, bet trešajā vietā palika Rīgas pilsēta, kuru Jaunpiebalgas novads pieveica pārliecinoši ar 44:0 un 45:0.

"Cepuri nost! Meitenes cīnījās kā varēja, parādot apņēmību un gribasspēku," ar Jaunpiebalgas komandas sniegumu apmierināts bija RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs. "Taču sacensību rīkotāji atkal "pacentās", lai medaļas tiktu izcīnītas nevis sporta laukumā, bet gan tā malā... Mums pēc licenču pārbaudes tika aizrādīts, ka tikai sešas spēlētājas atbilst nolikuma prasībām. Viena ir nedaudz jaunāka. Savukārt jūrmalnieces pārbaudīja "pagrīdē", vismaz es tur klāt netiku aicināts, bet rīdzinieces nepārbaudīja vispār..." sarūgtināts turpina Valdavs. "Nerunāsim nemaz par izšķirīgās spēles tiesnesi Oļegu Voroņinu, kurš vienlaikus ir arī komandas "Jūrmala/LLU" spēlētājs... Ja nebūtu sparīgā meiteņu snieguma, kas aizēnoja rūgtumu par organizatoriskajām nebūšanām, varbūt pat domātu par protestēšanu oficiālā līmenī."

"Spēļu tiesnešus noteica sacensību tiesnešu kolēģija," taisnojas sacensību galvenais tiesnesis un RK "Jūrmala" valdes loceklis Māris Šmits. "Turklāt tiesātāju grafiks tika saskaņots ar Latvijas Regbija federācijas Tiesnešu komisijas vadītāju Igoru Buceņinu, kurš arī piedalījās spēļu tiesāšanā. Maču tiesneši tika izvēlēti nevis pēc piederības kādam klubam vai komandai, bet gan pēc kompetences un atbilstības. Tā kā šajā jautājumā pretenzijām nevajadzētu būt. Ja nu vienīgi sūdzības būtu par konkrētu epizodi vai darbību laukumā, bet tādas vismaz līdz manīm nenonāca. Izmantojot iespēju, gribu pateikt arī dažus vārdus par sacensību sportisko pusi. Neraugoties uz lielo karstumu, spēles aizritēja dinamiski un interesanti, īsti sportiskā gaisotnē. Liels paldies visiem, kas bija atbraukuši uz Vaidavu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!