Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas olimpisko spēļu komandai, kuras sastāvā ir 550 sportisti, tās galvenais ārsts Īens Makkardijs ieteicis nepaspiest rokas konkurentiem, jo olimpiskās baktērijas varot viņiem maksāt zelta medaļas, vēsta Lielbritānijas masu mediji.

"Es uzskatu, ka tas nav nemaz tik slikts ieteikums, jo olimpiskajās spēlēs vai kādā citā svarīgā sporta notikumā slimība vai nejušanās savā ādā spēlē ļoti nopietnu lomu," teica Kardijs.

Tāpat viņš brīdināja, ka olimpiskajā ciematā varētu būt sastopamas ļoti daudz un dažādas infekcijas.

"Mēs runājam par risku samazināšanu un organisma aizsargspēju stiprināšanu," turpināja ārsts. "Problēma ar rokas spiedienu ir tā, ka ir jāsasveicinās ar 20 dažādiem cilvēkiem, ar kuriem tu nekad neesi ticies. Līdz ar to augs saslimšanas riski. Tāpēc svarīga loma būs regulārai roku mazgāšanai."

Tikmēr Lielbritānijas valdība nepiekrīt ārsta ieteikumiem nesarokoties ar konkurentiem, un uzsver, ka sportisti laipni uzņems savus konkurentus.

"Lielbritānijas 550 sportistu lielā komanda, protams, silti uzņems sāncenšus no visas pasaules. Šajā jautājumā nevar būt diskusiju," teica valdības pārstāvis. "Mēs neiesakām mūsu sportistiem izvairīties no roku paspiešanas, taču atgādinām, ka atlētiem jārūpējas par savu personīgo higiēnu."

Savukārt Austrālijas sportisti Lielbritānijas ārsta ieteikumus nosaukuši par apkaunojošiem, un turpinās sasveicināties ar saviem konkurentiem.

"Austrālijas sportisti vienmēr ir draudzīgi paspieduši roku, un noteikti turpinās to darīt arī Londonā," aģentūrai AFP sacīja komandas runasvīrs Maiks Tankreds. "Mums kādam nepaspiest roku, būtu apkaunojums. Tāds ir austrāliešu dzīves veids."

"Mūsu medicīnas personāls atlētiem iesaka regulāra mazgāt rokas, nevis izvairīties no sasveicināšanās," viņš turpināja.

Atgādinām, ka Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!