Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu peldētājs Maiklss Felpss otrdien izcīnīja otro vietu Londonas olimpisko spēļu finālsacensībās 200 metros tauriņstilā un zeltu 4x200 metru stafetē brīvajā stilā, tādējādi labojot leģendārās padomju vingrotājas Larisas Latiņinas rekordu.

Latiņina līdz šim bija visu laiku medaļām bagātākā olimpiete, bet tagad šo olimpisko rekordu pārņēmis Felpss. Latiņina karjeras laikā 1956., 1960. un 1964.gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja deviņas zelta, piecas sudraba un četras bronzas medaļas. Felpsam tagad ir 15 zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas.

Felpss 200 metros tauriņstilā finālā par 0,05 sekundēm zaudēja DĀR sportistam Čadam le Klosam, kurš sasniedza jaunu Āfrikas rekordu – 1:52,96 minūtes. Bronzas godalgu ieguva japānis Takeši Matsuda.

Stundu pēc Latiņinas rekorda atkārtojuma Felpss laboja padomju vingrotājas rekordu, ASV izlases rindās pārliecinoši uzvarot 4x200 metru stafetē brīvajā stilā.

4x200 metru stafetes brīvajā stilā finālā amerikāņi Raians Lohte, Konors Dvaijers, Rikijs Berenss un Felpss pārliecinoši bija vadībā jau pēc pirmā posma. Finālā ASV komanda par 3,07 sekundēm apsteidza Francijas komandu un par 6,60 sekundēm - Ķīnas peldētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!